Startskuddet til Offroad Finnmarks 300-kilometers distanse gikk av torsdag ettermiddag klokken 18.00. Allerede to timer senere kom de to første lagene inn til sjekkpunktet på Alta sentrum, og hadde dermed tilbakelagt de første 50 kilometerne seks minutter raskere enn rekorden fra i fjor.

Det melder Offroad Finnmark på sin hjemmeside.

En knapp time senere hadde over 20 lag sjekket inn og ut av sjekkpunktet på sentrum.

Favorittene i front

I tet ligger som forventet Team Multisport (Strand/Leirbakken/Ekroll) og Team Cityride (Høydahl/Svaland), med Team G-sport Alta (Eikeland/Beldo/Beldo) og Team DNB (Losvar/Nilsen) jagende seks minutter bak.

Neste sjekkpunkt er på Tutteberget. Der blir alle trackerne restartet og rytterne har derfor fem minutter obligatorisk stopp på dette sjekkpunktet.

12 minutters ledelse

I dameklassen kom lederlaget team Full Rulle inn til sjekkpunktet på sentrum klokken 20.29. Marita Andreassen og Linda Mosesen var begge i godt humør og brukte ikke lang tid på sjekkpunktet før de satte kursen videre. Andreassen/Mosesen ledet med 12 minutter på neste damelag, team Brødr. Andersen (Røkenes/Nordstrand).

I mix-klassen var det team Atea Proaktiv med Treseng/Lien/Doknæs som sjekket inn først i Alta. 19 minutter over åtte kom de rullende opp gågata, som lag nummer 12 totalt. Neste lag i mix-klassen, team Moss - Asker sjekket inn klokken 20.35, som lag nummer 24 totalt.

Danskene holder teten

I 700-kilometers klassen er det fortsatt danskene på team Craft/Racing Viking som holder koken i tet. De har for øyeblikket litt problemer med trackeren, men er ventet i mål i Alta som første lag i natt etter klokken 02.00. Det meldes at de også sliter med en god del motvind.

Fulgte hverandre også til Tutteberget

Sykkelteamene Cityride og Multisport kom begge inn til sjekkpunktet på Tutteberget klokken 22.29 i herreklassen på Of300, og forsvant ut samtidig. Det er tydelig at ingen av lagene ønsker å gi motstanderen så mye som en liten luke, og de sykler derfor foreløpig samlet.