Han spilte i 2012/2013 i Alta før han dro til Malta for å oppleve noe helt annet. Nå vender 22-åringen Bendik Holstad, som blant annet var med da Haslum ble norgemester i klasse G18 for fire år siden og senere var en del av elitesatsingen i Fjellhammer, tilbake til Finnmark.

– At Bendik har takket ja til å komme tilbake til oss er helt strålende. Vi har lenge sett oss om etter en venstrehendt kantspiller og er glad når det endelig ordner seg, sier Alta-trener Ken Ingebrigtsen.

Mer plass til kompisen

Holstad kom til Alta i 2012 for å spille sammen med sin tidligere studiekamerat Tom Harald Granshagen som samme høst returnerte hjem etter noen år sørpå. Alta-treneren sier gjensynet vil gjøre situasjonen enklere for Granshagen.

– I etablert angrep har det utrolig mye å si at man har en venstrehendt kantspiller. Man får flere strenger å spille på, men ikke minst får høyrebacken, som i vårt tilfelle er Tom Harald, mye større plass når motstanderen må ta hansyn til at kantspilleren er venstrehendt, sier Ingebrigtsen og legger til.

– I tillegg er Bendik lynrask noe som ikke bare er viktig i kontringsspillet, men også når det gjelder returløp. Og sist, men ikke minst er han en veldig trivelig gutt.

Klubben sonderer nå markedet for en jobb til Holstad.

– Han er interessert i å jobbe innenfor serviceyrket og vi søker derfor kontakt med arbeidsgivere som ønsker å ha en trivelig gutt i arbeid.

Jakter keeper

Mens flere av spillerne fortsatt ikke har siganlisert et klart ja for videre satsing søker klubben etter målvakter.

– Signalene fra de vi har er at de ikke ønsker full satsing så vi må finne noen nye. Mange har tatt kontakt med ønske om å komme til Alta, men det er stort sett utlendinger noe som gjør det vanskeligere i forhold til å finne en jobb til dem, sier Ingebrigtsen.

Ønsket BUL-trio

BULs Eskil Overvik, Brage Brendgen og Jakob Bjerrang Pedersen var alle ønsket til klubben. Trioen bestemte seg derimot for å flytte sørover for å satse håndball og studere. Ingebrigtsen mener klubben i framtiden må legge om strategien.

– Vi ville la dem gjøre seg ferdig med sesongen i BUL før vi tok kontakt, men  da vi gjorde det hadde de allerede bestemt seg for å flytte. Så kanskje må vi gjøre ting på en annen måte neste gang, sier Ingebrigtsen som ikke har gitt opp håpet om å forsterke laget ytterligere før de sesongåpner med cupkamp mot eliteserielaget Lillestrøm onsdag 3.september.

– Målsettingen for kommende sesong er å få på plass en skikelig treningsstruktur. Klarer vi det så vil opprykk til 1. divisjon være mulig, avslutter Alta-treneren.