Kjetil Thomassen er fit for fight, mens Jonathan Rasheed ikke er tilbake til avtalt tid. Samuel Dirscher kan bli erstatteren.

– Jonathan ba før ferien om lov til å finne seg en ny klubb. Jeg skjønner at han vil spille kamper og avtalen var at han skulle få lov til det dersom vi fant en erstatter. Denne er ikke på plass, men likevel har ikke Jonathan kommet tilbake som avtalt etter ferien. Så vi håper å finne en annen løsning i løpet av kort tid, men vi kan ikke fristille han før erstatteren er på plass, forteller Alta-trener Rune Repvik.

– Vi snakker med Samuel Dirscher, som får lov å forlate Strømmen, men ingenting er avklart. Men han er vårt førstevalg, vi kjenner han godt og vet hva han står for, legger Repvik til.

Dirscher gjorde flere gode kamper for Alta i perioden fra han ankom klubben i 2010 til han kjempet om spilletid med Lukasz Jarosinski i 2012.

Avventer fristilling

– Selv om vi var enige om at vi skulle forsøke å finne en løsning er Jonathan fortsatt ikke fristilt fra kontrakten og skulle dermed ha møtt på trening da fellestreningene startet opp igjen søndag. Jeg har forsøkt å komme i kontakt med han, men har ikke lyktes med det, sier Repvik.

Heller ikke A-sporten har lyktes å komme i kontakt med keeperen.

Tilbake i trening

Kjetil Thomassen måtte forlate banen med en kneskade i siste kamp før ferien, men melder seg klar igjen når Alta møter Strømmen onsdag i neste uke.

– Den første ferieuka tok jeg helt fri fra trening og da jeg startet opp igjen gikk det greit. Jeg kjenner litt smerter når jeg blir sliten i kneet, og ekspertisen mener det er noe galt med kneet, men så lenge jeg får behandling så klarer vi å holde de verste smertene borte. Så får vi heller se nærmere på det etter sesongen, sier sisteskansen som har imponert stort i debutsesongen i 1. divisjon.

– Kjedelig sak

Thomassen synes det er litt kjedelig at Rasheed trolig forsvinner fra klubben, men om så skjer blir han glad dersom erstatteren blir Samuel Dirscher.

– Det er en kjedelig sak. Jeg føler jeg kommuniserte bra og fungerte godt sammen med Rasheed såfor min del er det litt kjedelig om han forsvinner. Når det er sagt så kjenner jeg også Dirscher og det vil være enklere om det er han som dukker opp i stedet for en helt ny spiller jeg ikke kjenner til, sier Thomassen som er helt enig i at de trenger to gode keepere i stallen.

– Det er det ingen tvil om. Vi må være to keepere som kan pushe hverandre. Så jeg håper ting ordner seg så fort som mulig, avslutter sisteskansen.