– Vi hadde satt opp en ønskeliste med flere navn, øverst sto Robbie Fowler og onsdag fikk vi bekreftelsen, sier Eskil Svendsen i supporterklubben Liverbirds Alta.

Det er naturligvis forfatter og Alta-jente Ragnhild Lund Ansnes som er arkitekten bak besøket. Etter at hun har skrevet to offisielle LFC-bøker har hun fått god kontakt med mange av de gamle Liverpool-stjernene.

– Fowler er en travel mann og det er ikke enkelt å få han med til Norge. Jeg fristet med samiske opplevelser og min egen hjemby, sier hun med et smil.

Fowler, som står oppført med 128 mål på 266  ligakamper for Liverpool, vil besøke Kautokeino sammen med Lund Ansnes fredag 2. mai før de dagen etter skal til Alta.

– For godt til å være sant

Svein Ole Sandvik i Liverbirds Kautokeino gleder seg til storfint besøk.

– Det er nesten for godt til å være sant. Om noen for få år siden hadde sagt at Fowler skulle komme til Kautokeino så ville jeg ikke trodd det. Men etter at Ragnhild har blitt god venn med flere store LFC-stjerner så har man begynt å drømme om at noe slikt kanskje kunne skje, sier Sandvik.

– Det vil koste oss litt penger, men dette skal vi klare. Vi kan ikke la en slik sjanse gå fra oss. Det nøyaktige programmet vil vi komme tilbake til, sier han.

96 får eksklusiv pakke

Liverbirds Alta inviterer til en eksklusiv ettermiddag for 96 supportere (samme antall som omkomne i Hillsborough-tragedien) lørdag 3. mai. For 900 kroner får disse spise middag på Thon Vica sammen med Fowler etter at man sammen med LFC-stjerna har fulgt Liverpools kamp mot Crystal Palace på storskjerm.

– De vel 30 betalende medlemmene i Liverbirds Alta har forkjøpsrett fram til kommende søndag klokken 17.00 (kampstart Liverpool - Tottenham). I det kampen blåses igang åpner vi for andre og bestilling gjøres på mail til lfc.alta@gmail.com. Her gjelder først til mølla, men e-poster som kommer inn før kampstart vil bli slettet, sier Eskil Svendsen med et smil.

Om man ikke er så heldig å få kjøpe full pakke kan man fortsatt ta del i festen ved å kjøpe pakke nummer to. Etter middagen slippes nemlig flere inn til underholdning og fest til den nette sum av 500 kroner.

– Da får man ta del i sekvensen med Ragnhild og Fowler på scenen og man får en koselig fest med livemusikk og annen underholdning, avslutter Svendsen.