Onsdag ettermiddag setter Alta IFs spillere og støtteapparat kursen for Oslo. I morgen tidlig drar de videre til La Manga, der de skal trene og spille kamper i en uke. Her skal de også se nærmere på den svenske keeperen Emil Magnusson, som for tiden er klubbløs. Han skal trene med laget frem til søndag.

– Per i dag har vi kun råd til å hente inn én spiller til, og da prioriterer vi keeperplassen. Vi håper at Emil Magnusson kan være den rette målvakten for oss. Han blir med til Spania, og skal være der noen dager. Vi har fått gode skussmål på han, forteller Rune Repvik.

Godt kjent

Magnusson var nylig på prøvespill i den nyopprykkede Allsvenskan-klubben Örebro SK, men fikk ikke kontrakt. I fjor spilte han for IK Brage, som rykket ned fra Superettan.

– Med Emil reiser vi nedover med 22 spillere. Kjetil Thomassen og Aleksander Ellingsen er også med slik at vi har to keepere på trening og i kamptroppen etter at Emil er dratt hjem, opplyser Alta IFs hovedtrener, som begynner å få god kjennskap til anlegget på La Manga.

– Dette blir vel tolvte eller trettende gang jeg er der nede, og det er alltid like hyggelig å komme tilbake. Å tilbringe så mye tid med en samlet spillergruppe er nyttig når seriestarten er like om hjørnet. Alle er friske og raske, og det gir mange muligheter. Dette er en viktig uke for oss, fastslår Repvik.

Rolige treningsøkter

Han kommer ikke til å kjøre spillerne spesielt hardt på treningsfeltet den kommende uka.

– Vi satser på en rolig økt i morgen for å få reisen ut av kroppen. Så blir det en til to økter de dagene vi ikke har kamp. Vi har gjennomført flere tester den siste tidene, og resultatene er gode. Guttene er bedre trent i år enn i fjor, selv om vi utelukkende har trent med ball i vinter. Så på La Manga vil vi fokusere fullt og helt på kampene, og prioritere struktur og formasjonstrening. Det er viktig å få trent mye på stor bane når vi har sjansen til det, sier Repvik til Altaposten.

Henter ikke Johnsen

iTromsø skriver i dag at TIL-spiller Mathias Johnsen (18) kan bli lånt ut til Alta IF for å få 1. divisjonserfaring denne sesongen. Det ser ikke Rune Repvik på som særlig realistisk.

– Vi har mange unge talentfulle spillere som kjemper om en plass på laget, så vi kommer ikke til å hente inn nok en unggutt bare for å gi han verdifull erfaring. Mathias er en bra spiller, men han er kun aktuell for oss dersom det blir snakk om en permanent overgang. Jeg ser ikke vitsen med å hente en spiller på lån med mindre han kan gå rett inn og forsterke laget betraktelig, sier Alta IF-bossen. Repvik & co skal møte Nest-Sotra og Bryne i Spania.