Utøverne fra Alta taekwondoklubb leverte prestasjoner på meget høyt nivå under årets nordnorske mesterskap.

160 utøvere fra hele Nord-Norge var på plass da NNM i taekwondo ble arrangert i Tromsø sist helg. Alta taekwondoklubb stilte med seks deltakere, og fire av disse forlot Ishavsbyen med edelt metall i bagasjen. Totalt ble det delt ut seks medaljer til utøverne fra Alta.

To gullmedaljer

Marius Radem og Kaja Povenius tok begge gullmedaljer i sparring i sine respektive klasser. Også Andreas Søraa Moe og Cecilie Westgaard kapret hver sin medalje. Førstnevnte ble nummer to og fikk tildelt sølv, mens sistnevnte seiret i bronsefinalen og endte på tredjeplass. Westgaard sørget også for bronsjemedalje i mønster og sølv i «Hi Kick», som er en øvelse i spesialteknikk.

– Det var veldig flott innsats av utøverne fra Alta taekwondoklubb. At fire av våre seks deltakere klinket til med medalje er meget sterkt i et så stort mesterskap. Også Geir Karlsen og undertegnede deltok i NNM, men vi klarte dessverre ikke å sikre oss medaljer denne gangen. Mesterskapet sett under ett er vi svært godt fornøyde med prestasjonene, fastslår Ole Christian Povenius i taekwondoklubben fra Nordlysbyen.

Flott NM-oppladning

Fire av de som kjempet om heder og ære i Tromsø skal også fighte om topplasseringer i årets norgesmesterskap, som går av stabelen i Tønsberg om drøyt to uker. For Cecilie Westgaard, Kaja Povenius, Andreas Søraa Moe og Geir Karlsen var NNM en perfekt oppladning til NM.

– Kaja og Andreas er såpass unge at de deltar i landsmesterskapet, mens Cecilie og Geir skal slåss om NM-medaljer. NNM var stort, men det som skal skje i Tønsberg er mye større. Trolig blir det et sted mellom 300 og 400 deltakere der, og nivået er skyhøyt. Vi kommer ikke til å legge for mye press på våre unge talenter, og skal være ekstremt fornøyde hvis en av våre utøvere klarer medalje i dette selskapet. Selv reiser jeg sørover som reiseleder, og gleder meg til å følge Kaja, Andreas, Cecilie og Geir fra sidelinjen, avslutter Povenius.