– Dette er et eventyr. Se på den gleden. Jeg kjenner jeg blir inspirert og glad bare av å være her, sa Ap-veteranen Thorvald Stoltenberg da han sammen med stortingsrepresentant Kåre Simensen besøkte Altaturneringa i dag.

Spesielt møte

Direkte på Radio-Alta fortalte Stoltenberg om sin egen fotballkarriere som stoppet etter at han som Ready-spiller møtte Skeid i 1946.

– Jeg spilte høyre back og møtte en utrolig god venstrekant. Han het Felix Dobbertin og navnet ble sittende. Etter dette møtte jeg han aldri igjen, men da jeg så dødsannonsen hans i avisa mange år senere dro jeg i begravelsen. Han hadde lært meg noe i den kampen, sa Stoltenberg og forklarte videre:

– Han ga meg blant annet forståelsen av at jeg ikke var et talent. Men opplevelsen gjorde også at jeg begynte å tenke litt annerledes. Han var god i fotball og det er lett å forklare at de som er på topp har det gøy. Men jeg begynte også å tenke på at man kan ha et godt liv selv om man ikke er så god i en spesiell ting. Tanken har fulgt meg hele livet, sa Stoltenberg.

– Hyggelig besøk

En av de Stoltenberg besøkte på Alta idrettspark var Marianne Hanssen på standen til Langpasning til Afrika.

– Det var et veldig hyggelig møte og det virket som at han var informert om hva vi holder på med. Han sa også at jeg måtte ringe han dersom jeg møtte på problemer. Det var ikke sikkert han kunne løse problemet, men han lovte hvert fall å gjøre det han kunne, sier Hanssen med et smil.