Svein Ove Thomassen, Magnus Nikolaisen og Sega Ngom scoret for Alta IF, men gjestene fra nord slapp inn fire mål i onsdagens fjerderundekamp i cupen mot eliteserielaget Haugesund. Hjemmelaget vant dermed 4-3 i en thriller av en fotballkamp. Dette var Alta-trener Rune Repviks aller første tap som hovedtrener i klubben.

- Det var så nært, så nært. Vi hadde store sjanser mot slutten, og vi var utrolig nære ekstraomganger. Det var kjedelig at vi ikke klarte det. Vi burde stått bedre imot da vi tok ledelsen 2-1 i andre omgang, men det er klart at Haugesund vinner helt fortjent. De var bedre enn oss og skapte mange store sjanser. Men vi har i hvert fall ingenting å skjemmes over, sa Alta-trener Rune Repvik til Radio Alta rett etter matchen.

Spesielt Alta-keeper Lukasz Jarosinski leverte varene i den TV2 Sumo-sendte cupkampen fra Haugesund stadion.

- Vi visste at vi kom til å score mål, og mot et så godt lag som Haugesund er man avhengig av å ha en god keeper mellom stengene. Lukasz sto en kjempekamp og hadde mange kanonredninger. Jeg synes flere andre spillere også sto frem, så det var ingenting å utsette på innsatsen. Nå må vi bare rette fokus mot serien igjen, fortsatte Repvik.

2. omgang:

Alta-guttene jobber knallhardt, men klarer ikke å komme til flere sjanser før dommeren blåser av kampen. Haugesund er videre til kvartfinalen i cupen etter 4-3-seier over Alta IF.

Magnus Nikolaisen kommer seg fri på høyresiden og slår inn til Svein Ove Thomassen, som får avsluttet. Men Per Morten Kristiansen varter opp med en flott redning. Nær 4-4 nå!

Stolpeskudd!! Sega Ngom klinker til, og ballen treffer utsiden av stolpen. Der hadde ikke Alta IF marginene på sin side. Kan de klare 4-4? Ti minutter igjen av kampen.

Bytte for Alta IF etter 75 minutters spill: Martin Mathisen inn for Aleksander Solberg.

Magnus Nikolaisen vinner ballen høyt og triller videre til Sega Ngom, som setter sikkert inn 3-4. Håpet lever for Alta IF.

Tor Arne Andreassen får en ny mulighet, og øker til 4-2.

Engholm er først på et innlegg to minutter senere, og plutselig er hjemmelaget tilbake i ledelsen.

Pontus Engholm sørger for balanse i regnskapet tre minutter etter Nikolaisens Alta-scoring.

Magnus Nikolaisen vinner ballen fint tilbake høyt oppe i banen, spiller vegg med Svein Ove Thomassen og alene med Kristiansen gjør Altas toppscorer ingen feil. Gjestene leder 2-1 borte mot Haugesund når 51 minutter er spilt.

1. omgang:

Stillingen 1-1 står seg til pause. Alta IF har hatt én god mulighet utenom scoringen, mens Haugesund burde ha scoret tre-fire ganger. Litt tilfeldigheter, flaks og en meget god Lukasz Jarosinski i Alta-buret har holdt gjestene inne i kampen.

Ut av intet for Svein Ove Thomassen muligheten til å skyte fra rundt 20 meter. Kronstingen brenner til med venstrefoten og sender ballen utagbart forbi Kristiansen i Haugesund-målet.

Lite som tyder på cupbombe på Haugesund stadion når 30 minutter er unnagjort. Lukasz Jarosinski vartet blant annet opp med en vanvittig dobbeltredning og en annen superredning. Ganske utrolig ar det bare står 1-0 i denne matchen.

Haugesund fortsatte å kjøre kampen, og produserte flere gode sjanser. Blant annet reddet Alta-back Jørgen Richardsen en ball på streken. Hjemmelaget har kontroll, mens Alta-guttene sliter med å demme opp for eliteseriespillerne.

Alta IF hadde en meget stor mulighet til å ta ledelsen da Magnus Nikolaisen kom alene med keeper etter ti minutters spill. Per Morten Kristiansen reddet fint og sendte Haugesund rett i angrep. Det ble en stor mulighet ut av angrepet, og på den påfølgende corneren headet Tor Arne Andreassen hjemmelaget i ledelsen.