Det var ikke bare spillere og supportere som var langt nede da Finnmarks eneste adeccoligalag måtte ta den tunge turen ned i 2. divisjon. De fotballgale reporterne i lokalradioen sto plutselig på bar bakke og visst ikke sin arme råd. Det var helt til konseptet ”Fotballsøndag” ble klekket ut i Mediehuset Altapostens lokaler. Da var livsgnisten plutselig tilbake igjen.

En times sending

Allerede førstkommende søndag er Radio Alta på lufta fra klokka 17.00 til 18.00 med første utgave av ”Fotballsøndag”. Programmet skal sendes fast så lenge det spilles serierunder i 2013.

Programleder Frank Halvorsen og hans gode hjelpere Øystein Esjeholm, Alf Harald Martinsen, Martin Hovden og Rune Østlyngen skal sette fokus på de lokale seniorlagene der lytterne får høre intervjuer med trenere og spillere, resultater fra helgas runde og tabeller.

- Det var litt vemodig i fjor da Alta IF rykket ned og vi tenkte at fotballsendingene nå er slutt, men da ideen om ”Fotballsøndag” dukket opp synes jeg det var en strålende måte å videreføre våre stolte tradisjoner på. En times tett sending søndag ettermiddag med lokale intervjuer og litt musikk imellom tror jeg kan bli populært blant våre lyttere, sier Halvorsen.

Gleder seg

Søndag går den tidligere Alta IF-målvakten i studio med fokus på serieåpninga i 2. divisjon med BULs bortekamp mot Lyn, samt Alta IFs bortekamp mot Valdres. Det nyopprykkede laget til Odd-Karl Stangnes spiller lørdag kveld, mens Rune Repvik & co skal i aksjon søndag klokken 13.00.

- Det er klart at vi er spente på de to kampene og vår første sending søndag, men vi skal ha sendinger hver søndag der både 2. divisjon for damer, samt 3. divisjon og 4. divisjon for herrer skal få sin sendeplass når de starter. Kanskje tar vi også en prat med lokale spillere som spiller i høyere ligaer, sier Halvorsen før han avslutter;

- Men nå i starten blir det 2. divisjon med BUL og Alta IF i første omgang. Og allerede nå gleder jeg meg til 16. mai-kampen mellom BUL og Alta IF. Dette kan bli veldig artig, sier Halvorsen, som tror årets fotballsesong kan bli en fin sesong for mange. Ikke bare for de lokale lagene som deltar i seriespillet, men også for radiolytterne i Alta.