NM i kroppsbygging gikk denne helgen av stabelen i Oslo, og det med Mikkel Mathis Kemi (40) på scenen. Kemi har kun stilt i en konkurranse tidligere, da i Norway Open, hvor han også kom på 3. plass.

– Jeg har ingen forventninger til det som skjer i helga. Jeg tar det som det kommer. Dette er mitt første år som konkurranseutøver, og jeg tar det som læring. Målet er å utvikle meg mer det neste året og gjøre det bedre i NM i 2016, sa Kemi til Altaposten før han reiste til hovedstaden.

Kemi var usikker på hvilken klasse han måtte stille i, men endte til slutt opp i Master åpen klasse. Her sikret han seg en sterk tredjeplass og kunne dermed reise hjem med NM-bronse fra sitt aller første Norgesmesterskap.

Fornøyd trener

Med seg til Oslo hadde Kemi trener en sin, Håvard Dønnestad. Han var meget godt fornøyd med innsatsen til Kemi.

– Jeg er fornøyd med 3. plassen. Alle tre på pallen skilte seg ut fra de andre utøverne, og Mikkel gjorde en kjempe god jobb på scenen. Han stilte mot atleter som har gjort dette mange ganger tidligere. Kroppen reagerte som vi håpet på og har ønsket den siste tiden inn mot konkurransen. Alt i alt er jeg meget fornøyd med gjennomføringen av mesterskapet, sier Dønnestad til Altaposten.