Han skal nemlig kartlegge Norges motstandere i EM- kvaliken. Johnsen bidro som speider og analysemann for Even Pellerud og Roger Finjord i VM-sluttspillet i Canada, og altaværingen får mer ansvar under Finjords ledelse.

– Vidar er i høyeste grad involvert i det som skal skje videre. Vi sender han blant annet til Kazakhstan for å kartlegge deres styrker og svakheter. Det er en reise på 15 timer hver vei. Han skal også se nærmere på Israel, Østerrike og Wales, som er de andre lagene i vår kvalikpulje, sier Roger Finjord til Altaposten.

Han understreker at dette på ingen måte er en vennetjeneste.

– Det handler utelukkende om det sportslige. Vi har ett mål, og det er å komme oss til EM-sluttspillet. Da benytter vi oss av de med best kompetanse på området. Vi sender vår beste mann for å speide på lagene. Vidar er en fin gutt, men det er hans gode blikk for detaljer som er det viktigste i denne sammenhengen, fastslår Finjord.

Øksfjordingen ble i begynnelsen av august presentert som Even Pelleruds erstatter som landslagssjef. Nå har han fått på plass teamet som skal hjelpe han. Geir Hansen er ansatt som ny assistenttrener

– Geir har over 100 kamper som trener på aldersbestemte landslag på guttesiden og har vært assistenttrener i eliteserien i mange år. Han er en trener som er voldsomt god på feltet, veldig dyktig på oppfølgingen av enkeltspillere og ekstremt interessert i å utvikle det norske kvinnelandslaget videre. Jeg har hatt noen meget gode samtaler med han og gleder meg til dette samarbeidet, forteller landslagssjefen.