Alta IF sitt rekruttlag sparket i dag i gang høsteseongen i 3. divisjon herrer. Motstander i Finnmarkshallen var opprykksjagende Skarp.  Rekruttlaget var for anledningen forsterket med flere herrespillere, blant annet Dag Andreas Balto, Maris Eltermanis, Runar Overvik, Henry Oguti og Alexander Ellingsen.

Alta tok raskt kommandoen over kampen når Richard Ellingsen smelte inn et langskudd etter bare seks minutter. Jay van Hoorn sørget for at Alta 2 kunne gå til pause med en behagelig 2-0-ledelse. Skarp hadde det meste av banespillet i første omgang, men Alta skapte mye trøbbel for Skarp-forsvaret med sine kontringer.

Etter pause prøvde Skarp å sette press på hjemmelaget, og lyktes delvis med det. Etter 64 minutter gikk Eirik Munkvold i bakken innenfor Altas sekstenmeter og Skarp roper på straffespark. Dommer Tom Egil Olsen var ikke enig, og mente Skarp-spissen overspilte. Munkvold ble belønnet med sitt andre gule kort og fikk dermed marsjordre av Olsen. Etter å ha blitt redusert til ti mann gikk lufta ut av Skarp.Johnny Mathis Utsi fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-0 fem minutter før slutt.

Alta-trener Tor Eirik Nome var fornøyd med seieren.– Det var veldig deilig å starte med seier etter ferien. Vi gjør en defensivt veldig god kamp, og slipper de nesten ikke til målsjanser. Periodevis er vi også gode offensivt, men vi vinner i dag på god laginnsats og bra defensiv struktur.

Han var ekstra fornøyd med å sende et stikk til Skarp-kapteinen som før sesongen tippet Alta 2 nederst på tabellen. Alta 2 er nå syv poeng over nedrykksstreken, men han ønsker ikke å se oppover på tabellen riktig ennå.– Vi har fortsatt fokus på å berge plassen, og det er ennå mange poeng vi må ta for å være sikret spill i tredjedivisjon også neste sesong, avslutter han.

Altaposten.no streamet kampen, og høydepunktene fra kampen vil legges ut etter hvert.

Kampfakta:

3. divisjon menn avd. 12

Finnmarkshallen

Alta 2 - Skarp  3-0 (2-0)1-0 Richard Ellingsen (6)2-0 Jay van Hoorn (40)3-0 Johnny Mathis Utsi (85)Rødt kort: Eirik Munkvold (Skarp)

Dommer: Tom Egil Olsen (Tverrelvdalen IL)

Tilskuere: ca 60

Altas XI (4-3-3):Maris Eltermanis – Runar Overvik, David Andersen, Tron Møller Natland, Johnny Mathis Utsi – Dag Andreas Balto (Andreas Fossmo fra 45.), Richard Ellingsen, Cato Ingilæ (Joret Eira fra 62.) – Mathias Pedersen, Jay van Hoorn (Kristian Lampe fra 84.), Henry Oguti