Team Diesel/Pearl Izumi ble redusert fra tre til to ryttere da Anders Bernhoft måtte kaste inn håndkleet i Lakselv onsdag formiddag. Men de to gjenværende utøverne Geir Lien og Sten-Are Harjo har ikke latt det ødelegge tempoet.

Da duoen ankom sjekkpunktet i Valjok klokken 16.49 i ettermiddag var de ved godt mot, og 26 minutter senere satte de kursen videre. De ankom Karasjok klokken 20.17. De skal i likhet med mix-klassen ha en obligatorisk tretimershvil på dette sjekkpunktet.

Det er fortsatt Team 24, som består av Bjørn Rasmussen, Kjetil Suhr og Trond Olsen, som er på andreplass i of700. Det var cirka en time som skilte de to beste lagene ut fra sjekkpunktet i Lakselv i formiddag. Da rytterne forlot Valjok var avstanden økt til nesten tre timer.

To øvrige lag har i skrivende stund vært innom sjekkpunktet i Valjok. Team Varangersportslager bestående av vadsøværingene Uno Mikkelsen og Knut Andreas Wara var tredje lag inn og ut. De ankom klokken 20.13.

Ett minutt senere rullet Team Euro-roos inn. Dette er laget til australierne Simon Vandestadt og Tom Crebbin. De brukte noen minutter mer på sjekkpunktet og startet ut klokken 20.38. Team Varangersportslager startet ut åtte minutter tidligere.

Følg trackingen på arrangørens nettsider for aller siste oppdatering. Den finner du her!