Selve hovedskytingen i årets norgesmesterskap i jegertrap starter ikke før i morgen tidlig. Men allerede i formiddag braket det løs med press- og jubileumskyting på NM-arenaen, og flere lokale skyttere viste lovende takter. En av disse var Nils Alfred Mella, som i tillegg til å være deltaker skal styre arrangementet trygt i havn. Han traff på ni av ti skudd da A-sporten var innom.

– Det var jo en grei åpning, men jeg tror nok at det vil gå nedover med antall treff etter hvert. Det viser seg stort sett hver eneste gang at det er vanskelig å arrangere et stevne og samtidig kjempe helt i toppen. Men vi har andre svært dyktige skyttere i Alta jeger- og fiskerforening som kan gjøre det bra. Vi setter vår lit til meritterte karer som Sten Are Uglebakken, Roger Strømeng, Reidar Karlsen, Knut Kjeldsberg og Rolf Johan Heitmann. Det blir spennende å se hva de kan få til på hjemmebane, sier NM-general Mella til Altaposten.

I formiddag var det ikke så veldig mye aktivitet på Kvenvikmoen, men etter hvert som flere skyttere kommer til vil skuddsalvene komme tettere.

– Press- og jubileumskyting er ikke en del av norgesmesterskapet, men mer et tilbud til deltakerne mens de venter på deres tur. Samtidig er de viktige inntektskilder for klubben under mesterskapet. Det er rolig her i dag, men fra i morgen tidlig vil det bli svært hektisk. Da går det i ett til lørdag kveld, sier Mella.

Fra onsdag vil alle seks baner bli tatt i bruk, så arrangørklubben vil ha nok å henge fingrene i. Rundt 200 deltakere skal kjempe om de gjeveste NM-plasseringene. Det vil bli skutt dagsfinaler hver ettermiddag, og de beste møtes i NM-finaler på lørdag. Da skal det hele avgjøres.

– Vi arrangerte NM også i 2010, så foreninga har en meget kompetent og dyktig stab. De aller fleste som bidro den gangen er med også i år. Det gir en ekstra trygghet. Denne gjengen vet hva som kreves, fastslår NM-bossen.

Han er takknemlig for at næringslivet har stilt opp med masse flotte premier.

– Alt ligger til rette for at dette skal bli et vellykket arrangement. Det blir noen spennende NM-dager, avslutter han.