Unggutten viste ingen tegn til nervøsitet da han entret banen som innbytter for Alta IFs rekruttlag på lørdag. Østlyngen tråkket til i duellspillet og hadde et par fine involveringer i oppgjøret som endte 2-2. 16-åringen var glad for at han fikk sjansen som kantspiller i sin aller første kamp på dette nivået.

– Det var et tett og jevnt oppgjør, så selv om jeg ikke har spilt venstrekant før er jeg glad for at jeg ble plassert akkurat der. Det er litt mindre press enn å spille sentralt i banen. Vanligvis spiller jeg på midtbanen eller midtstopper, sier Østlyngen, som ikke lot seg skremme av de eldre og fysisk sterkere motspillerne.

– Jeg har spilt innebandy sammen med seniorspillere i mange år, så det gjorde at jeg var godt forberedt på det som ventet meg. Tempoet var høyere enn jeg er vant til, men det skal jeg nok klare å håndtere. Det var artig å ta et steg opp. Det er moro med nye utfordringer, fastslår han.

Rekruttrener Tor Eirik Nome var fornøyd med innsatsen til de unge spillerne, og synes uavgjort var et greit resultat.

– Vi stilte med et veldig ungt lag, og jeg synes guttene har all grunn til å være fornøyd med egen innsats. 2-2 mot et topplag som Ishavsbyen er mer enn godkjent, sa han til A-sporten etter oppgjøret.

Sander Østlyngen har fått massevis av positive tilbakemeldinger etter debuten. Han gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg forventer absolutt ingenting, men håper selvsagt på flere sjanser i 3. divisjon. Tilbakemeldingene fra både lagkamerater, trenerteam og andre som fulgte kampen var udelt positive, og det er veldig hyggelig. Jeg setter pris på det. Å få spilletid mot Ishavsbyen var en ren bonus for meg. Det blir spennende å se hva som skjer videre denne sesongen, smiler Østlyngen.