Her møtte de FK Mjølner fra Narvik. BUL-jentene som er født i 1999 var ubeseiret foran finalekampen, men måtte se seg slått 1-0 i den siste og avgjørende matchen i denne klassen.

– Det er alltid ergelig å tape en finale, men vi er utrolig stolte og fornøyde med jentene og de har gjort en formidabel innsats, sier trener Terje Falsen til Altaposten.

For ordens skyld; Piteå Summer Games er en av verdens største aldersbestemte fotballturneringer med over 800 deltakende lag. Det er med andre ord knallhard konkurranse om de gjeveste plasseringene.

Tøff pulje

Jentene havnet i en veldig tøff pulje der deres argeste konkurent var Grand Bodø.

– De henter spillere fra hele Nordland, så vi viste at det kom til å bli en vanskelig utfordring. Heldigvis gikk det vår vei og vi slo dem 3-1, forteller en tydelig stolt trener.

BUL-jentene møtte L.A Liberty, et lag fra Los Angeles, i sin første kamp i Piteå.

– Vi var veldig spente i kampen mot Liberty og regnet med at de var veldig gode, sier han.

Det viste seg og bli en lett match og BUL gikk seirende ut av kampen med 5-0.

Turneringen endte med syv spilte kamper, seks seire, 19 scoringer og to baklengsmål for laget fra Altas vestkant.

Stolt trener

Falsen har trent jentene i lang tid og forteller om en formidabel utvikling over de tre siste årene.

– Første gang vi var med til Piteå scoret vi ingen mål og røk ut av turneringen med null poeng. I fjor kom vi oss til kvartfinalen, og denne gangen tok vi oss helt til finalen. Det er veldig morsomt at vi gjorde det så bra i år, forteller treneren, som berømmer jentene for den flotte utviklingen.

– Vi har gitt alle massevis av spilletid og jobbet mye med spillet vårt denne sesongen. Jentene har fått mye tillit og jeg tror at det er det som har vært nøkkelen til suksessen, avslutter han.

PS! BUL J99 var ikke det eneste Alta-laget som gjorde det bra i Piteå. A-sporten kommer tilbake mer turneringsstoff i morgendagens papirutgave.