Nordnorsk mesterskap i sjakk gikk av stabelen i Tromsø sist helg, og Alta sjakklubb gjorde seg bemerket med flere sterke resultater. Best av alle var Sindre Ratama, som kapret andreplass og NNM-sølv i juniorklassen. Men det stoppet ikke der. Isak Ellingsen gjorde det også skarpt i samme klasse og sikret tredjeplass og bronsemedalje. Knut Olav Leknes ble nummer seks.

Alta sjakklubb stilte også med deltakere i klasse 1 og 2. Øyvind Jakobsen og André Nielsen ble henholdsvis nummer fire og fem i klasse 1. Gustav A. Gleine endte på 14. plass. I klasse 2 ble Håkon Kristoffersen nummer fire, mens broren Henrik Kristoffersen tok 11. plassen.

Det ble også arrangert en barneturnering i forbindelse med NNM.

– Barnesjakkturneringen i nordnorsk mesterskap 2015 ble avviklet i Tromsø i pinsehelgen. Alta-spillerne gjorde en stor innsats, og tok to av tre klasseseire. Markus Ellingsen vant miniputtklassen, mens Sofie Kristine Ratama vant mikroputtklassen og ble like godt beste spiller i hele turneringen. Vi gratulerer. Som vanlig var det en flott turnering av Tromsø sjakklubb, skriver Alta sjakklubb på sine nettsider.