Onsdag 22. april sikret Fløya en sterk 1-0-seier over Alta IF i cupen. Tre dager senere slo de BUL på bortebane i 3. divisjon, og i går kom sesongens andre seier i serien. Det var hjemme mot Alta IFs rekruttlag. Gjengen fra Tromsø vant hengekampen 2-1 og passerte både Alta 2 og BUL på tabellen. Det er de eneste kampene de har vunnet i år.

– Vi var skikkelig revansjesugne, og det hadde vært artig å slå dette Fløya-laget med våre unggutter. Det ville vært en fin hevn for det som skjedde i cupen for en måned siden. Guttene leverte en kjempegod kamp, men dessverre holdt det ikke til poeng, kommenterer Alta 2-trener Tor Eirik Nome, som fikk se Kenneth Thomassen bomme på straffespark for gjestene fra nord.

– Fløya ble tildelt et straffespark som de scoret på, mens vi misset fra ellevemetersmerket. Det var egentlig forskjellen på lagene i går, mener Nome.

De første 20 minuttene var hjemmelaget best, og det var da Fløya tok ledelsen. Alta 2 utliknet, men fikk et straffespark imot seg som ble utslagsgivende for kampen.

– De som var nær hendelsen som førte til deres straffespark mente avgjørelsen var feil. Det kunne vel så gjerne vært blåst frispark til vår spiller. Det er alltid kjedelig at slike situasjoner blir avgjørende. Jeg synes ungguttene sto frem og leverte en mye bedre kamp enn mot Hammerfest sist helg. Jeg er oppriktig stolt av innsatsen som ble lagt ned i går, sier rekruttreneren, som får en enda tøffere motstander å forholde seg til i neste serierunde.

– Da venter serieleder Tromsø 2 på bortebane. Jeg så matchen mot BUL i forrige uke, og de var vanvittig gode de første 45 minuttene. Det blir en vanskelig oppgave, men samtidig en flott erfaring for våre unge spillere. Det er alltid greit å få referanser på hvordan vi ligger an i forhold til de beste ungguttene i landsdelen.

Kampfakta

3. divisjon menn avd. 12

Fløyabanen

Fløya - Alta 2  2-1 (1-0)

1-0 Martin Skogstad (18)

1-1 Selvmål (56)

2-1 Christopher Tian Olsen (68)

Gult kort: Andreas Hanssen, Fløya. Kenneth Thomassen, Stian Jensen Jeppesen og Tron Møller Natland, Alta 2

Dommer: Ragnar Dahl, Kvaløya

Tilskuere: 80

Alta 2s lag:

Ivar Magnus Oskal - Andreas Fossmo, Runar Olsen Hustad, Tron Møller Natland, Kenneth Thomassen - Espen Johnsen, Erlend Pedersen, Stian Jeppesen, Mathias Pedersen (Joret Daniel Eira fra 56. min.) - Jeremy van Hoorn (Tom Kristian Stavseth fra 79. min.), Cato Ingilæ (Vebjørn Skorpen fra 56. min.)