Stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM) skal i år dele ut totalt 100.000 kroner fordelt på fire utviklingsstipend til fire unge og nordnorske idrettstalenter som hver har utmerket seg innenfor sin idrett i 2014 og 2015.

– Stiftelsen vår er veldedig og har til formål å samle penger til idretten. Styret besluttet å gi ut 100.000 delt på fire talenter, sier Nils Hætta, daglig leder i MSM til iTromsø.

Stipendet skal gis til yngre utøvere i etableringsfasen og som tilhører toppen innen sin idrettsdisiplin. Utøveren skal kunne vise til regionale og/eller nasjonale plasseringer innen sin idrett.

– Kandidatene nomineres av folket, sitt lag og sin krets. Ut av et finaleheat vil stemmene fra folket sammen med en jurys stemmer avgjøre hvem som tildeles MSMs idrettstipend i 2015, sier Hætta, som også er leder for juryen.

– Idrettsstipendet er ment for å motivere talenter i Nord-Norge. Vi håper vi får veldig mange forslag til kandidater til stipender. Det er gode sjanser å få et av stipendene, sier jurylederen.

Forslag sendes inn via Facebook-siden til Midnight Sun Maraton og søknadsfristen er 31. mai. Stipendene skal deles ut under MSM lørdag 20. juni.