Med mange meritterte scootercrosskjørere på startstreken ble lørdagens hillclimb-konkurranse en spennende og severdig affære. Publikum strømmet til alpinanlegget på Sarves, og de fikk se tøffe dueller, imponerende kjøring, voldsomme hopp og ikke minst balansekunst i verdensklasse.

Alta SSF hadde gjort en meget god jobb med banen. Og da skulle det vel bare mangle at en av arrangørklubbens kjørere stakk av med førstepremien i klasse "Open mod". Den kjøreren var Marius Granshagen Nord, som også vant superfinalen der kjørere fra alle klasser møttes til dyst.

– Jeg har ikke hatt noe med bakken å gjøre i forkant av arrangementet, så jeg hadde ingen særskilte fordeler i dag. Men jeg må virkelig berømme de som har stått på og fått til dette. Det er lenge siden det har vært så mye folk på et scootercrossarrangement i Alta, kommenterer Marius, som synes det var stor stas å vinne på hjemmebane.

– Dette var en kjempefin måte å avslutte sesongen på. Det var mange gode kjørere som stilte til start, og det er klart at det er litt prestisje å vinne et slikt løp. Jeg føler at jeg har hatt en bra sesong på scootersetet og er godt fornøyd med å avslutte på topp, for å si det sånn, smiler Alta-kjøreren.

Kristoffer Holm, Magnus Lindback og Martin Moland fulgte på de neste plassene i den grommeste klassen. Joachim Olsen fra Karasjok stakk av med seieren i klasse "Pro Stock 800" og Malene Trosten Andersen fra Vadsø sikret førsteplassen i dameklassen. Her ble Isabell Moland fra Alta nummer to.

A-sporten kommer tilbake med flere bilder fra arrangementet ved en senere anledning.