Mandag kveld ble den første serierunden i 3. divisjon avdeling 12 avsluttet med oppgjøret mellom Skarp og Alta 2 på Alfheim stadion. Gjestene fra nord hadde med seg fem A-lagsspillere til Tromsø, men verken de eller ungguttene kunne forhindre tap i serieåpninga. Hjemmelaget vant 3-2 etter å ha ledet 2-0 til pause.

– Det var en jevn kamp, og jeg synes vi klarte oss spesielt godt de første 15 minuttene. Men deretter tok de litt over og fikk etter hvert to scoringer. 2-0-målet var av den heldige sorten der vår målvakt Aleksander Ellingsen feilberegnet et innlegg som gikk rett i mål. Han sto en veldig god kamp ellers, men den scoringen kunne han nok tatt, forteller Alta 2-trener Tor Eirik Nome.

Etter hvilen reduserte Felix Adrian Jakobsen til 1-2 tidlig i omgangen. Men hjemmelaget kontret inn 3-1, og Altas rekruttlag hadde definitivt ikke marginene på sin side i denne perioden. Alta-guttene hadde blant annet to skudd i stolpen.

– Skarps 3-1-scoring var en skikkelig kalddusj, men Felix ga oss et håp om poeng da han scoret igjen midtveis i omgangen. Kampen levde i høyeste grad, og det bølget frem og tilbake. Men vi mistet litt trøkk da Kenneth Thomassen ble utvist etter 85 minutters spill. Han gikk litt for tøft inn i en duell og fikk direkte rødt kort. Espen Johnsen hadde en avslutning som ble blokkert, men ellers hadde Skarp bra kontroll. Surt å tape, men guttene gjorde i hvert fall en god innsats, kommenterer Nome.

Tomålsscorer Felix Adrian Jakobsen, Andreas Markussen, Espen Johnsen, Aleksander Ellingsen og Erlend Pedersen startet alle for Alta 2 i mandagens bortematch. Markussen ble tatt av banen etter 55 minutters spill. Alta IF-kapteinen er i ferd med å spille seg i form igjen etter en lengre skadeavbrekk, og klubben tok ingen sjanser med den viktige midtstopperen.

Alta IFs A-lag har kamp igjen allerende førstkommende onsdag. Da møter de Fløya i cupen.