– Jeg ble syk etter femmila i Holmenkollen, og trente ikke på en uke. Jeg har heller ikke fått trent kjempebra inn mot dette mesterskapet, så jeg er veldig usikker på formen, sier Krogh til Altaposten.

To distanser

NM del 2 i Harstad starter med teamsprint i dag. Her stiller blant annet brødrene Petter og Tomas Northug til start for Strindheims førstelag. Som Tverrelvdalen-løper har Finn Hågen Krogh ingen naturlige makkere, spesielt ikke nå som Petter Eliassen forbereder seg til sesongavslutningen i Swix Ski Classics. Han konsenterer seg dermed om fredagens 10 kilometer klassisk og lørdagens 50 kilometer klassisk.

– Jeg tror at det hadde vært gode muligheter for en topplassering på 10-kilometeren dersom jeg hadde vært i toppform. Men slik oppkjøringen har vært tenker jeg ikke så mye på det. Jeg stiller til start og skal i hvert fall gjøre et ærlig forsøk, forteller Krogh, som mener det kan bikke begge veier.

– Kanskje har jeg opparbeidet meg et overskudd, men det kan også stoppe fullstendig opp. Vi får se hva som skjer, smiler verdens beste langrennssprinter sesongen 2014/2015, som sikret sammenlagtseieren i sprintcupen rett i forkant av verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

Annerledes femmil

Han gikk en svært god femmil i Kollen for et par uker siden, men det skal nok mye til for at tverrelvdalingen klarer å kopiere den flotte 16. plassen i Norges nasjonalarena.

– Det er veldig stor forskjell på det som skjedde i Kollen og det som skal skje i Harstad. I Oslo var det fellesstart i fristil, noe som passer meg bra. Nå er det enkeltstart i klassisk. Dette blir første gang jeg stiller til start i en klassisk femmil med individuell start, og med den oppladningen jeg har hatt er ikke forventningene spesielt store.

24-åringen legger ikke skjul på at det har vært litt tyngre å motivere seg for norgesmesterskapet enn visse andre renn denne sesongen.

– Formen og motivasjonen er ikke den samme etter VM og verdenscupavslutningen. Men når jeg får på meg startnummeret gjør jeg selvsagt mitt aller beste. Femmila tar jeg mest som har hard arbeidsdag. Det blir spennende å se om man kan finne et åpningstempo som fungerer bra og hvor lenge kroppen holder, sier Krogh.