Vebjørn Krogh Pedersen (19) fra Nordkyn gikk en strålende førsteetappe for Finnmarks lag på stafetten i junior-NM i skiskyting som i helga pågikk i Alta. Kun Buskerud 1, Sogn og Fjordane 1 og Buskerud 3 var foran inn til veksling av totalt 26 lag som stilte til start i klasse M17-21 år.

VEKSLET NUMMER FIRE: Vebjørn Krogh Pedersen (t.h.) sendte ut Brian Fallsen etter å ha gått en strålende førsteetappe. Foto: Magne Ek

Klubbkamerat, og studiekamerat fra skigymnaset i Nordreisa, Brian Fallsen (18) gikk andre etappe, vekslet som nummer åtte og sendte ut BUL-løper Eirik Johansen (18) som ikke var like effektiv på skytingen. To strafferunder på begge skytingene gjorde at han sendte klubbkamerat Vegar André Jørgensen (18) ut som 15.mann.

– Kjedelig å ikke få det til når Vebjørn og Brian leverer så gode etapper. Jeg er langt fra fornøyd med det jeg har prestert i dette mesterskapet, sa Johansen etter etappen.

Jørgensen gikk en god sisteetappe, men måtte se ett lag passere og gikk inn til 16.plass.

– Jeg er fornøyd med etappen. jeg måtte riktignok bruke noen ekstraskudd, men slapp unna strafferunder, sa Jørgensen.

Buskerud 1 var suveren og vant med knappe 58 sekunder på Nord-Trøndelag 1. Bronsen gikk til Sør-Trøndelag 1 som var tre minutter og 26 sekunder etter vinnerlaget i mål.