De lokale klubbene hadde kun deltagere i 18-årklassen da junior-NM i skiskyting startet i Alta fredag. Best av de lokale ble Alta skiskytterlags Tage Bjørkli som sa seg greit fornøyd med prestasjonen som holdt til en 22. plass.

– Det var et greit løp selv om jeg bommet litt mye på førsteserien, men etter at jeg fikk skrudd litt på siktet ble det bedre på de siste, sa Bjørkli etter målgang.

På de to stående skytingene bommet han henholdsvis tre og to ganger før han skjøt fullt hus på første liggende og tre av fem treff på den siste serien. Dette var hans første løp på flere uker og han har derfor en bedre følelse foran lørdagens konkurranse.

– Dette var en fin gjennomføring, men det bør gå bedre i morgen og strafferunder passer meg bedre enn tillegg for hver bom. I dag forsøkte jeg å åpne kontrollert for å ha noe å gi mot slutten, men det var ikke så mye igjen utover i løpet. Jeg håper å disponere løpet bedre i morgen, sa han.

16 TREFF: Vegard Andre Jørgensen ble etter god skyting nummer 38 av de 66 som fullførte rennet. Foto: Magne Ek

BULs Vegard Andre Jørgensen ble etter god skyting nummer 38 av de 66 som fullførte rennet. Tre, fire, fem og fire treff var fasiten på BUL-løperen.

Klubbkamerat Eirik Johansen sa seg ikke fornøyd med skytingen. 39.-plass og totalt ni bom var ikke som forventet.

– Jeg må både skyte og gå bedre i morgen skal resultatet bli godkjent, sa Johansen som fikk 3,4 sekunder dårligere tid enn klubbkamerat Jørgensen.

18-årsklassen ble vunnet av Bærum skiklubbs Endre Strømsheim vel ni sekunder foran Johannes Dale fra Fet SK.

LITT MANGE BOM: Eirik Johansen sa seg ikke fornøyd med skytingen. Foto: Magne Ek