Den unge skihopperen fra Nordlysbyen har nylig kommet hjem fra junior-VM i Kasakhstan, der hun ble nummer fem. I formiddag ringte landslagstrener Christian Meyer for å si at Alta-jenta er en av fire norske kvinnehoppere som får sjansen i VM i Falun, som starter om en drøy uke. Det var en helt spesiell beskjed å få.

– Å bli tatt ut til VM er helt sykt stort. Jeg var innstilt på at sesongen var over, og skulle egentlig ta det rolig de neste tre månedene for å bli skikkelig frisk. Men jeg sier selvsagt ikke nei til en tur til Falun, sier en storfornøyd Anna Odine Strøm til A-sporten.

Må endre planene

Hun har i lengre tid vært plaget med «jumpers knee», som er en utbredt belastningsskade blant idrettsutøvere. 16-åringen har ikke blitt kvitt verken smertene eller problemene som følger med, og planen var at hun skulle ta det helt med ro en lang periode. Nå må hun i all hast endre på disse planene. Men det gjør ingenting når gulroten er VM-deltakelse.

– Det har vel ikke sunket helt inn. Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle få sjansen i et verdensmesterskap så tidlig i karrieren, men nå som beskjeden har kommet gleder jeg meg voldsomt. Å skulle utsette «ferien» noen uker er helt uproblematisk. Dette er helt utrolig, smiler Strøm, som ikke vet hvordan oppladningen til mesterskapet blir.

– Jeg har bare fått beskjed at jeg skal til VM, ingenting mer. Men jeg regner med at det blir litt fokus på det hopptekniske den neste uka. Det er små detaljer som kan gjøre meg bittelitt bedre, og det skal jeg jobbe med inn mot mesterskapet.

Uten press i VM

Som 16-åringen reiser hun til VM uten noe som helst press. Det er de tre andre uttatte kvinnehopperne Maren Lundby, Line Jahr og Gyda Enger som det knytter seg størst forventninger til.

– Jeg kommer ikke til å tenke på resultater i det hele tatt. Mitt fokus er å hoppe på ski og ha det artig. Det blir en fantastisk opplevelse, og jeg skal bare suge til meg alle inntrykkene og kose meg maks, kommenterer Alta-jenta, som vil benytte anledningen til å takke de som har hjulpet henne etter at hun flyttet fra Nordlysbyen.

– Jeg hadde aldri klart dette hvis det ikke hadde vært for Rune Rebne og jenteprosjektet i skiforbundet og hopplinja ved Norges toppidrettsgymnas. De har betydd utrolig mye for utviklingen min, og jeg er takknemlig for all støtte og hjelp de siste årene, avslutter hun.

Dette betyr at Alta vil være representert med to utøvere i verdensmesterskapet i Falun. Fra før er langrennsløper Finn Hågen Krogh tatt ut.