Thomas Torgersen kom fra markedsutdanning på BI til Alta i fjor sommer. Venstrebacken imponerte stort i kampene han spilte for Alta IF, men nå kan det være slutt. Mangel på jobb gjør at narvikingen vurderer å forlate Nordlysbyen.

I går sendte trener Rune Repvik en SMS til venner og samarbeidspartnere der han ba om hjelp.

– Klarer ikke han/vi å finne en jobb så blir han nødt til å flytte på seg siden han ikke vil ha råd til å bo her lengre. Vet du om noe så setter vi pris på den hjelpen vi kan få, skrev Repvik.

Minimalt budsjett

Til A-sporten forteller Alta-treneren at situasjonen er frustrerende.

– Dette er en del av utfordringen vi som klubb står overfor når rammevilkårene kuttes og man har minimalt lønnsbudsjett å rutte med. Thomas kan ikke overleve på det han får i lønn fra oss, sier Repvik.

Torgersen ønsker en jobb innen salg og markedsføring.

– Jeg har en bachelor i markedsføring og ønsker å starte en jobbkarriere innenfor graden min. Og jeg har hørt at jeg har kvaliteter som trengs for å gjøre en god jobb, sier Torgersen som trives i Alta.

– Får jeg jobb her kan jeg forberede meg på å bli lenge i Alta, legger han til.

En av fire forsvarsspillere

Repvik sliter med skader blant forsvarsspillerne og per i dag har han kun nevnte Torgersen, Mats Frede Hansen, Runar Overvik og Øyvind Veseth Olsen skadefrie. Aleksander Solberg, Andreas Markussen og Martin Norbye ventes ikke tilbake i spill før om flere uker.

Derfor blir det viktig å beholde venstrebacken. Samtidig er det høyaktuelt å signere narvikgutten Aleksander Torvanger som trente med laget i forrige uke.

– Vi har ikke konkludert, men han har mye av det vi ser etter og fordel av å kunne spille i alle roller i det bakre leddet, sier Repvik som også venter på en avgjørelse rundt Håvard Nome som har trent med Bærum.

– Neste uke går nok før vi vet mer sikkert hva som skjer med Håvard, avslutter Repvik.