Nå skal det sies at spillerne ikke trengte å jobbe så hardt for akkurat det. Alle inntekter gikk nemlig til Kirkens bymisjon, og sånn sett hadde tilskuerne fått valuta for pengene før kampen startet. Drøyt 4000 kroner går i dag inn på bymisjonens konto, og de altaværingene som var til stede i BUL-hallen i går har sørget for mange varme måltider til mennesker som strever med rusproblemer. Vegard Braaten er godt fornøyd med det.

– Jeg synes det er kjempeflott at såpass mange tok turen innom hallen og sørget for et solid bidrag til Kirkenes bymisjon. Det er en veldig god sak, og det er artig å kunne bidra på denne måten, sier Braaten til A-sporten.

Snudde matchen

Selve oppgjøret mellom Alta IFs fotballherrer og BULs håndballdamer ble en svært morsom og spennende affære. Lagene fulgte hverandre tett i starten, men utover i matchen så det ut som at hjemmelaget skulle stikke av med seieren. Et par tominutters utvisninger endret kampbildet, og gjestene kontret inn en rekke scoringer. Til slutt kontrollerte fotballherrene oppgjøret og kunne juble for 24-21-seier.

– Det var noen av BUL-damene som var tøffe i trynet på forhånd, så det var godt å få satt dem på plass, smiler Vegard Braaten, som hamret inn mål på kontringer i andreomgang.

Spissen er for øyeblikket klubbløs etter å ha blitt fristilt fra kontrakten med Bodø/Glimt. Braaten utelukker ikke at han fortsetter karrieren på håndballbanen.

– Det skal du slett ikke se bort fra. Det gikk jo fint i denne matchen, og enn så lenge har jeg ingenting annet spikret. Jeg ble tross alt nordnorsk mester i håndball med Nordreisa for en del år tilbake, og knuste Kjetil Thomassen & co de gangene vi møtte Alta IF. Kanskje det er på håndballbanen jeg hører hjemme, spøker en lattermild Braaten.

Usikker fremtid

Goalgetteren spilte vårsesongen i Alta IF og satte inn seks scoringer i 1. divisjon før han ble skadet. Mange mener klubben ville berget plassen dersom Braaten hadde holdt seg skadefri. Det får vi aldri vite. Men han har trent litt med laget i vinter, og gleder seg over at skaden er et tilbakelagt stadium.

– Jeg kjenner ingenting til skaden, og det er selvsagt svært hyggelig. Hvor ferden går videre vet jeg ikke, men jeg satser på å ha avklart fremtiden innen en måned. Jeg har ingen konkrete tilbud på bordet, så det skjer vel neppe noe før nyttår. Men jeg har vært i dialog med noen 1. divisjonsklubber og lag i Sverige. Drøyer avgjørelsen kommer jeg nok tilbake på nyåret for å trene litt mer med Alta-guttene, forteller Braaten, som på ingen måte fikk det enkelt i BUL-hallen i går. Det sørget blant annet BULs Amanda Brendgen for.

– Det ble en ganske annen type kamp enn vi er vant til. De er ikke så gode, men har enkeltspillere som har spilt håndball tidligere. Det var litt bittert å tape denne matchen, fastslår Brendgen.

Bruk piltastene for å bytte bilde!