Langrennsløperen fra Tverrelvdalen var helt ustoppelig under søndagens verdenscupsprint i Davos. Han tok seg lett videre fra prologen og vant både kvart- og semifinaleheatet. I finalen tråkket han til for fullt, og konkurrentene var sjanseløs på oppløpet. Dermed sikret han karrierens første verdenscupseier.

– Jeg har følt meg i veldig bra form de siste ukene, så det var bare å knalle til i finalen. Det var full gass fra start til mål, sa en storfornøyd Finn Hågen Krogh til arrangøren etter triumfen.

Anders Gløersen og Eirik Brandsdal fulgte på de neste plassene. Det ble dermed tre nordmenn på pallen i herreklassen. Og best av alle var altså en beskjeden sprintkanon fra Dalen, som har vunnet en etappe i Tour de Ski tidligere.

– Dette er noe helt annet. Det er godt endelig å lykkes. Jeg har som sagt følt meg bra i flere uker, fortalte Krogh videre.

Det var en smal og kort løype i Davos, og det så ut til å passe Krogh ypperlig.

– Det var godt. Jeg har vært i skikkelig god form i det siste. Det var godt å trekke det lengste strået. Løypa er veldig intens med kort oppløp. Planen var hele tiden å ta starten. Når du har dagen, klarer du det. Jeg var ekstra nervøs i dag, men følte meg pigg, selv etter semifinalen, sa Krogh til NRK.

Også Ingvild Flugstad Østberg tok sin første individuelle verdenscupseier på søndag. Norge la beslag på de fem første plassene i dameklassen. Bak Østberg fulgte Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie, mens Marit Bjørgen havnet på den sure fjerdeplassen. Heidi Weng ble femmer.