Klemetsen traff ikke perfekt i hoppbakken fredag ettermiddag og gikk ut som nummer fem i lørdagens langrenn. Kombinertløperen fra Kautokeino gikk seg opp to plasser og sikret bronse i sesongpremieren på Beitostølen - som også var første del av norgesmesterskapet 2014/2015. Landslagskollega Mikko Kokslien vant rennet foran overraskelsesmannen Espen Andersen fra Lommedalen.

– Solid av Mikko. Vi var veldig spent på langrennet for hans del, sa landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB etter rennet.

Landslagsløperne markerte seg ellers ikke i særlig grad med unntak av tredjeplasserte Håvard Klemetsen. Det skyldes svak hopping i fredagens renn i Midtstubakken i Oslo. Magnus Moan sto over langrennet. Magnus Krog endte for eksempel på niendeplass, mens OL-vinneren fra Sotsji-OL, Jørgen Graabak, endte helt nede på 15. plass.

– Det er litt for tidlig for oss, og vi trenger flere hopp i bakken. Det får vi når vi reiser til Kuusamo. Som lag var dette altfor dårlig, og vi må heve oss til neste helg. Vi mangler fortsatt en del for å kjempe i toppen internasjonalt. Det er nok de harde fakta, konstaterte landslagstrener Ingebrigtsen.

Den unge Alta IF-løperen Fredrik Andre Strøm deltok også i åpningsrennet. Han endte på 21. plass i fredagens hopprenn, og gikk seg opp til en meget repektabel 19. plass i langrennet.