For en uke siden ble «Grenseløs idrettsdag» arrangert i Høgskolehallen i Nordlysbyen. Det var Norges idrettsforbund, Finnmark idrettskrets, Alta kommune, Nav hjelpemiddelsentralen og Universitetet i Tromsø campus Alta som sto bak arrangementet, og faktisk dukket det opp flere deltakere enn forventet. Det synes Torben Simonsen i idrettsforbundet var morsomt.

– Hele 40 deltakere med ulike former for funksjonshemninger var på plass, og det er et tall vi er svært godt fornøyde med. At det ble en særdeles vellykket idrettsdag er enda gledeligere. Målet vårt var å få frem de mange mulighetene som finnes, og det synes jeg vi lyktes godt med, sier Simonsen til A-sporten.

Kjapt foredrag

Det skulle etter planen arrangeres et miniseminar parallelt med aktivitetene, men det ble avlyst. I stedet brukte arrangøren 20 minutter på et foredrag inne i hallen.

– Golfspilleren André Toth, som fikk lammelse i hele høyresiden av kroppen etter et slag i 2006, fortalte hvordan idretten har hjulpet han tilbake i livet. Det var veldig inspirerende, forteller Simonsen, som fikk presentert mange ulike idretter og aktivitetsmuligheter.

– De mest populære aktivitetene var nok klatring og bordtennis. Men også fotball i regi av Alta IFs FFU-lag, golf, taekwondo og goalball fikk mye oppmerksomhet. I tillegg hadde vi besøk av tre hjelpemiddelfirmaer som viste frem utstyr som kan brukes i idrettssammenheng.

Nasjonalt konsept

Han forteller videre at denne typen idrettsdag er et nasjonalt konsept som arrangeres i 15 byer over hele landet.

– Med så mange muligheter er sjansene store for at samtlige deltakere finner et tilbud som passer for dem. De aller fleste idrettene kan tilrettelegges for de som har funksjonshemninger, fastslår Simonsen, som også ønsker å takke frivilligheten.

– Frivillige fra idrettslag stilte opp i Alta, og det setter vi umåtelig stor pris på, avslutter han.