Alta IF ligger svært utsatt til på tabellen og trengte tre poeng i søndagens 1. divisjonsoppgjør i Finnmarkshallen. Det klarte de. Sega Ngom ga Alta ledelsen etter en fomlete opptreden av tidligere Alta IF-keeper Ivar Andreas Forn, og samme mann forårsaket straffespark rett før pause. Den satte Håvard Nome sikkert i mål slik at hjemmelaget ledet 2-0 ved halvtid.

Gjestene presset voldsomt for redusering de siste 45 minuttene, men Alta-guttene forsvarte seg godt. Rett før full tid overlistet de imidlertid Kjetil Thomassen slik at det ble noen meget nervepirrende sluttminutter. Men det ble ikke flere mål, og Alta tok dermed tre livsviktige poeng i kampen for å unngå nedrykk til 2. divisjon.

- Det var ubeskrivelig godt å ta tre poeng i dag. Det begynner å bli en stund siden sist, så denne trengte vi virkelig. En utrolig sterk lagseier, sa en strålende fornøyd Mats Frede Hansen til Altaposten etter matchen.

Midtstopperen leverte en kjempekamp i Finnmarkshallen, og bidro sterkt til at Alta IF vant for første gang siden 10. august. Da ble Ranheim slått 1-0 på hjemmebane. Siden har det kun blitt ett poeng på fem kamper (0-0 borte mot Fredrikstad 24. august). Med søndagens seier er avstanden opp til sikker plass på tabellen redusert fra seks til tre poeng.

- Vi bestemte oss for å gå ut i hundre, og det var utrolig godt å få de to scoringene før pause. Vi skulle stå høyt så lenge det lot seg gjøre. Det synes jeg vi lyktes bra med. I pausen snakket vi om å holde trøkket oppe, være aggressiv og presse høyt også de siste 45 minuttene. Vi klarte det til tider, men det tok selvfølgelig på. Så det var ikke så rart at Mjøndalen skapte noen sjanser utover i kampen. Det var tungt og hektisk i sluttminuttene, men vi fightet veldig bra. Slike trepoengere smaker ekstra godt, fastslo en smilende "matchvinner".