Peter de Jong er 1. januar ferdig som BUL-ansatt etter vel to år på BUL-kontoret. Hollenderen innrømmer at det var hardt å få en beskjed om at han sies opp.

– Selvfølgelig finnes det verre ting i verden enn at man mister jobben, men for meg var det et hardt slag og jeg innrømmer at det kom noen tårer, sier de Jong som likevel godtar klubbens valg.

– BUL er klubben i mitt hjerte og jeg bærer absolutt ingen nag. Økonomi er viktig og jeg skjønner valget klubben har tatt, selv om det er veldig kjedelig at det går utover meg.

Tenker økonomi

– Vi gjør en omstrukturering som medfører at daglig leder-stillingen blir lagt ned. Hva som skjer videre er usikkert. Det er mulig vi må ansette en person som er dedikert direkte inn mot fotballgruppa, men hvor stor stilling det blir snakk om er noe som må diskuteres, sier sier styreleder Egil Mofoss i BULs hovedstyre som har hatt arbeidsgiveransvaret for Peter de Jong.

Mofoss forteller at det i første rekke er økonomiske hensyn som er lagt til grunn.

– Vi har behov for å legge opp en pengereserve i årene som kommer for å være sterke nok til å takle vedlikeholdskostnadene som kommer på anleggene. Vi ser for oss at vi skal spare inn en halv stilling på omstruktureringen, sier Mofoss som diskuterer saken med hovedstyret i dag før fotballgruppa må finne ut hva de ønsker av en eventuell nyansatt.

– En fantastisk tid

I november er det to år siden holoenderen hadde sin første arbeidsdag på BUL-kontoret og han sier han har trivdes godt.

– Jeg har hatt en fantastisk tid som BUL-ansatt og er takknemlig for at jeg fikk sjansen. Å tilrettelegge for barn og unge i nærområdet er noe jeg er veldig stolt av å ha fått lov til å drive med. BUL har vært en god arbeidsgiver og ikke minst har jeg fått en utrolig god kompis i Rune Stamnes som har kontorplassen ved siden av meg.

– Hva tenker du om veien videre?

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye, men jeg er helt sikker på at det finnes nye fine utfordringer i Alta. Hva det blir vil tiden vise, men å gå tilbake til restaurantbransjen er ikke det som frister mest, innrømmer han.