Daniel Boberg Leibakken og Daniel Strand som var de to raskeste i lørdagens Bingesritt gir skryt til arrangøren. Det samme gjør trimmere som tok seg litt bedre tid fra Mieron til Masi.

– Lengden på rittet er akkurat passe og løypa er veldig fin så dette var det perfekte trimrittet. Og gode vafler hadde de på Binges, men jeg la merke til at mange bare raste forbi uten å ta seg tid til en vaffelpause. Merkelig, sa Eirin Sofie Sørlie med et smil etter at hun uforskammet frisk kom i mål sammen med mann, datter, svigersøster og andre venner.

Vil ha flere ritt

Daniel Strand, som måtte ta til takke med andreplass bak navnebror Boberg Leirbakken, håper enda flere tar turen neste år.

HYLLER ARRANGØREN: Daniel Strand ble nummer to og hyller arrangøren for Bingesrittet. Foto: Magne Ek

– Det er en snill løype og et ritt alle kan gjennomføre. Så jeg håper enda flere stiller neste år, sa sølvvinneren som måtte slippe ryggen til Boberg Leirbakken i den siste lange bakken like etter at de hadde passert Binges.

– Jeg er veldig glad for at det finnes slike ritt. Vi som også liker å gå på ski får konkurrere stort sett hver helg hele vinteren gjennom, men sykkelritt er det færre av. Så jeg håper flere bygder starter sine egne ritt slik som de har gjort her, la han til.

Ekteparet Stian og Camilla Simonsen, som brukte helgas ritt som oppladning til neste helgs Birkebeinerritt, ga også arrangøren skryt da A-sporten traff dem etter at de var kommet i mål.

– Litt vått var det enkelte steder, men ikke mer enn det må være i et offroadritt. Vi hadde en kjempeflott tur og at de fant på å arrangere et ritt i denne traseen er veldig bra. Dette tror jeg kan bli mye større med årene, sa Stian Simonsen og fikk bekreftende nikk av kona.

Turte ikke tippe

Kautokeinos Anton Dahl lot seg også begeistre.

– Jeg hadde en fantastisk tur over fjellet. Når man sykler i sitt eget tempo så kan de fleste klare å gjennomføre dette. Jeg har ikke trent veldig mye i år, men klarte målet mitt som var å komme i mål på under tre timer.

Dahl syklet de 53,5 kilometerne på to timer og 56 minutter.

– Jeg synes det gikk litt fort ned bakken mot Masi, men jeg turte ikke å tippe, avsluttet han med et smil.

KLASSEVINNERE: Sven Tore Nilsen (M50+), Stine Marie Pedersen (K21-49), Daniel Boberg Leirbakken (M21-49) og Ellinor Andersen (K50+) ble premiert med hver sin kniv for klasseseier. Foto: Magne Ek

Daniel Boberg Leirbakken vant rittet på tiden 1:40,30 og var ett minutt og 27 sekunder foran Strand. Spurtoppgjøret om tredjeplassen, vel to minutter etter Strand, vant Thomas Pettersen Hammari i konkurranse med seks andre ryttere. Stine Marie Pedersen fra Hammerfest vant dameklassen på tiden 2:07,47, fulgt av Marita Andreassen og Tina Pettersen Engseth.

Les mer om Bingesrittet i mandagens papir-/Pdf-utgave av Altaposten.