Verdenscupen i kombinert kjører på med nytt renn i Granåsen onsdag ettermiddag, og en stund så det ut som Håvard Klemetsen skulle vinne hopprennet. Han noterte seg for 130 meter og tok en klar ledelse. Jarl Magnus Riiber matchet Kautokeino-løperen på lengde og vel så det, men klarte ikke å holde seg på beina da han landet på 135 meter. Klemetsen ledet dermed til det gjensto to løpere.

Dessverre for 37-åringen leverte både Akito Watabe og Eric Frenzel kanongode hopp. Japaneren svevde hele 137,5 meter, mens tyskeren fulgte opp med 134 meter. Klemetsen endte på tredjeplass, og starter ut 39 sekunder etter Watabe. Frenzel har 27 sekunder å ta igjen på mannen i tet, og starter ut 12 sekunder før Klemetsen.

Det er for øvrig veldig jevnt mellom Jan Schmid (8. plass), Jarl Magnus Riiber (10. plass) og Jørgen Graabak (11. plass), som starter ut cirka ett minutt etter Klemetsen.

– Jeg er godt fornøyd med hoppet. Det var tunge forhold over kulen, så det ble ingen sinnssyk lengde. Men jeg opplever en positiv utvikling i bakken og er tilfreds med det. Det er selvsagt litt skuffende at Watabe og Frenzel hopper så langt for tida. Det hadde vært kjekkere å starte foran disse to, sa Klemetsen til NRK etter hopprennet.

– Det var synd at Jarl Magnus Riiber ikke fikk til landingen, men både han, Jan Schmid og ikke minst Jørgen Graabak kan fortsatt gjøre det bra. Fire nordmenn blant de 11 beste er ikke ille. Det har ikke løsnet helt i sporet for meg denne sesongen, men jeg håper å kunne fighte om en god plassering også i dag.

Langrennet starter klokken 15.15 onsdag ettermiddag.