Søndag var det duket for finalespill under årets Alteturnering i håndball. Det gikk ett i ett fra klokken 10 til siste kast var tatt litt før klokken fire.

Nerskogens G11-spillere viste  at det er noe spennende på gang i østkanten, Skjervøy måtte se seg slått 5-6. BULs jevnaldrende jenter hadde ikke marginene på sin side, og tapte knepent med et mål mot HT&IF etter golden goal-regelen. I klassen over viste nok en gang BULs G12 sin dominanse. Begge lagene tok seg til finalen, hvor de jevngode lagene knapt kunne skilles. En av trenerne til den enorme trenigsgruppen på rundt 25 stykker er Kai Olsen. Han synes det nesten blir litt for mye av det gode.– Vi har så mange talentfulle håndballspillere i kullet at det er på grensen til hva vi kan takle. Spillerne virket litt preget av alvoret i finalen, og spillet var ikke så bra som vi hadde ønsket, men man kan si at vi tok to gullmedaljer her, og det er selvsagt gøy.Alta IF og Tromsø HK fortsatte trenden med jevnspilte finaler, dessverre for de gulkledde var det tromsøjentene som fikk pirket inn det avgjørende målet.

– Morsomt at de tok turenGutter 13-klassen ble krydret med et svensk innslag. Kiruna hadde tatt turen nordover. De spilte seg helt til finalen, men mot BUL møtte de veggen. Nikalai W. Nikolaisen spilte en god kamp for bossekopingene som gikk ubeseiret gjennom turneringen, i 14-8-seieren. – Det var veldig overraskende at de kom helt hit, men skikkelig gøy var det. Det er artig å spille mot en ny mostander. Ekstremt artig var det at vi gikk ubeseiret gjennom turneringen, smilte han.Unggutten ble kåret til banens beste av juryen. Det overrasket han.– Jeg trodde ikke at jeg skulle bli valgt, det var mange som spilte en god kamp.Frea tok en hederlig sølvmedalje i jenteklassen hvor Tromsø HK ble et nummer for store.

Stolte på egne ferdigheterI fjortenårsklassen stakk Tromsø HK og HT&IF av med henholdsvis jente- og gutteklassene mot BUL sine håpefulle. BULs G15 gikk på et smertefullt 7-8-tap mot Bravo. BULs jenter født i 99 vant 10-6 over Vardø.HT&IF mobiliserte sterkt i gutte 16-klassen, og slo ut Bring-laget til BUL i semifinalen. Alta IF anført av en god målvakt i Erlend Toft holdt unna for guttene fra honningsvåg. –Vi gjør en bra kamp, vi har møtt de et par ganger i år og vet hva de er gode på. Vi kjører likevel vårt eget spill og selv om det var noe å prike på er jeg naturligvis godt fornøyd med gull her, fortalte Toft.I den aller siste finalen møttes J18-lagene BUL og Tromsø HK. Her fikk BUL.jentene revansje fra gruppespill-tapet mot samme klubb, og kunne feire gullet etter en 6-5-seier.

Les mer om Altaturneringa i mandagens avis- og PDF-utgave.