Det var lenge aktuelt at de to scootercrosskjørerne fra Alta og Karasjok skulle reise til USA sammen, men slik ble det ikke. Martin Moland har bestemt seg for å fullføre lærlingtida i Alta. Det lar seg ikke kombinere med kjøring på den andre siden av Atlanteren.

– Joachim må nok klare seg på egenhånd denne gangen. Jeg blir værende her og kommer til å fullføre sesongen med løp i Norge, Sverige og Finland. Det er jeg helt sikker på. I hvert fall nesten, sier en smilende Moland til A-sporten.

To USA-tilbud

Moland gjorde seg bemerket med fantastisk kjøring da han var i USA før jul. I det siste løpet parkerte han resten av finalefeltet og kjørte inn til seier i Pro Lite-klassen. Teamet ville gjerne at Moland skulle bli værende ut sesongen, og han fikk også med seg et tilbud fra Arctic Cat da han satte kursen hjemover. Alta-kjøreren synes det var fristende å reise tilbake, men har nå tatt avgjørelsen om å bli i Alta. Trolig går det lang tid før USA-publikummet igjen får glede av Molands scootercrossferdigheter.

– Jeg ønsker å bli værende hele neste sesong. Nå skal jeg gjøre meg ferdig med skolegangen og komme meg i arbeid. USA vil alltid være der. Jeg har knyttet gode kontakter, og det vil ikke være noe problem for meg å returnere en gang i fremtiden. Det er ikke noe stress, fastslår den ettertraktede altaværingen.

Østersund neste

Molands første løp i Norden denne sesongen vil trolig finne sted i Østersund neste helg. Da går prestisjetunge Arctic Cat Cup av stabelen. Der stiller han til start i Pro Stock-klassen.

– Det skal etter planen arrangeres et løp i Finland førstkommende helg. Men akkurat nå ser det ut som at kulda setter en effektiv stopper for det. Visstnok har det vært 40 minusgrader der denne uka, så jeg tror ikke det blir noen tur dit, sier 19-åringen, som har fått trent litt på Kvenvikmoen i romjula og på nyåret.

– Jeg har fått testet de nye scooterne, og både Pro Stock- og Pro Open-maskinen ser ut til å fungere veldig bra. Nå har vi skrudd litt på begge og satt de opp slik jeg ønsker. Det blir spennende å teste dem i løp, kommenterer han.