Hovedtrener Rune Repvik satte navnetrekket sitt på en toårskontrakt for et par uker siden. Deretter ble Alta IF enige med assistenttrener Tomas «Hula» Johannesson om en ny avtale. Sist fredag fullførte klubben sitt hattrick da Bård Vegard Balto forpliktet seg til et nytt år som fysisk trener. Dette betyr at disse tre vil utgjøre Alta IFs trenerteam i minst ett år frem i tid.

– Jeg er utrolig glad for at Bård blir med videre. Han har satt en ny standard rundt den fysiske biten, og det er flott å kunne ha folk i teamet med ulik kompetanse. I tillegg er han en meget hyggelig person som er med på å skape et flott miljø innad i trenerteamet. Balto legger også mye jobb i å utvikle seg videre og til å ta til seg ny kunnskap, så det blir spennende å se hva han finner på i tiden fremover, sier Rune Repvik til klubbens nettsider.

Neste sesong er det ikke bare herrelaget som skal nye godt av Baltos trenerkompetanse. Ifølge Alta IF skal han linkes enda tettere opp mot damelaget, rekruttlaget og de nye treningsgruppene jenter og gutter 16 år. Her skal han bidra med kompetanse både i vanlig treningshverdag, i tillegg til egne fysiske økter.

– Vi gleder oss veldig til å få Bård i gang nedover i systemet. Vi tror mange av våre aldersbestemte spillere har mye å gå på med tanke på den fysiske delen av fotball. Jeg tror mange kommer til å få seg en aha-opplevelse, sier Jøran Arnesen, som er sportslig ansvarlig i styret.