Frank Halvorsen får blant annet Kent Ove Josefsen med som ekspert når Mediehuset Altaposten er direkte inne med nett-tv fra ungdoms- og junior-NM i svømming.

Som journalist er Halvorsen mest kjent som fotballkommentator og radiostemme i Radio Alta, men han har også bakgrunn som svømmer i sin ungdom.

– Mange vil nok påstå at jeg svømte som en skiftnøkkel, men selv er jeg helt sikker på at dersom jeg hadde fått litt mer trening, og ikke måtte slutte grunnet klorallergi, ville jeg representert Norge i OL bare få år senere, sier han med et smil.

Sender finalene

Torsdag starter mesterskapet med forsøksheat på formiddagen før de første juniorfinalene begynner klokken 17.00.

– Vi starter sendingen 16.25 og holder på til siste finale og premieutdeling er gjennomført cirka klokken 20.00, sier han.

Samme opplegget blir det fredag, lørdag og søndag, men sendeplanen varierer noe.

– Fredag og lørdag går vi på klokken 16.45, mens vi søndag er på plass allerede 14.45, sier Halvorsen, som kan friste med en trekameraproduksjon fra Nordlysbadet.

– Vi forsøker oss med å ha et kamera som går også utenom de ordinære sendingene slik at man kan følge med selv om vi ikke har kommentatorer til stede. Får vi det til vil lyden fra speakeren være tilkoblet vår sending.

Tar inn speakeren

Når finalene pågår overlater Halvorsen ordet til speakeren i Nordlysbadet.

– Han har erfaring som kommentator under tv-sendinger fra store mesterskap og planen er at han skal kobles rett inn i våre sendinger. Så selve finalene skal han kommentere, mens vi tar oss av det som skjer mellom finaleheatene, sier Altas svar på både Arne Scheie, Jon Herwig Carlsen og Sølve Grotmol.

– Å kommentere svømming er nytt for meg, men jeg er trygg på at dette skal vi få til, avslutter han.

Vil lære av Alta

Toralf Westermoen i svømmeforbundet er fornøyd med at utøvernes venner og familier kan følge mesterskapet gjennom nett-tv på altaposten.no.

– Når mesterskap arrangeres i de store byene drukner vi ofte i mange andre ting som skjer samtidig. I Alta møter vi stor interesse både fra media og andre, noe som er veldig morsomt, sier Westermoen.

Han er fra Mandal der Landsmesterskapet skal arrangeres neste år.

– Jeg tror vi kan lære mye av det vi ser her og som kan dras direkte inn mot vårt arrangement i Mandal.