Landslagstrener Roger Finjord har vært i Oslo den siste uka, og fikk ikke sett den historiske NM-semifinalen mellom BUL og Stabæk fra tribuneplass. Men Altaposten streamet som kjent kampen på våre nettsider. Den travle øksfjordingen kunne dermed følge det høydramatiske oppgjøret fra sofakroken på Ullevaal mens han ventet på landskampen mellom Norge og Malta.

– Jeg så kampen sammen med flere andre, og jeg må innrømme at det ble jublet ganske høyt da Therese Vollan Kristensen utliknet til 1-1 rett før slutt. Det var utrolig morsomt å følge sendingen, og jeg er imponert over både prestasjonene og rammen rundt kampen. Det var et stolt øyeblikk da kameraet sveipet over publikummet på Coop-banen. 500 tilskuere på en J16-kamp hører sjeldenhetene til, fastslår Finjord.

Vellykket samarbeid

Han synes måten BUL-spillerne løftet seg på etter pause var praktfull.

– Stabæk var best de første 40 minuttene, og det så kanskje ikke ut som at BUL-spillerne hadde helt trua på seg selv. Men i andre omgang løftet de seg mange hakk og produserte masevis av gode muligheter. BUL kunne fort vunnet dette oppgjøret. De beviste for alvor at de har et av Norges aller beste J16-lag, kommenterer landslagssjefen.

FORNØYD: Roger Finjord likte det han så av BULs J16-lag. Foto: Karl Eirik Steffensen

Finjord er glad for at BUL og Alta IF har klart å samarbeide om talentutviklingen i byen.

– Hver for seg kunne verken BUL eller Alta IF kommet så langt. Nå jobber de sammen, og prestasjonene i norgesmesterskapet viser at dette samarbeidet har vært meget vellykket. Det er tross alt stor forskjell på antall mennesker som bor i Alta- og Bærums-området. Jentene fikk vist frem ferdigheter som ikke sto noe tilbake for de mer profilerte Stabæk-spillerne.

Har landslagspotensial

BUL tapte til slutt kampen på straffesparkkonkurranse. Men Finjord mener at dette var et viktig steg på veien mot spill på høyere nivå.

– Flere av disse spillerne har allerede fått prøvd seg i 2. divisjon, og der har de lyktes godt. Nå handler det bare om å ta lærdom av det man har vært gjennom og sette seg nye mål. Jeg vil gjerne se disse jentene spille i allnorsk serie, og da aller helst i BUL, sier 43-åringen.

Han håper og tror på flere finnmarksjenter på aldersbestemte landslag i tiden fremover.

– Lørdagens kamp viste at de har nivået inne. Profilene i laget har akkurat lagt bak seg sin første sesong som seniorspillere, så det blir spennende å følge utviklingen videre. Det er viktig at de ikke går inn i 2016 med håndbrekket på. Nå må de jobbe hardt videre og ta nye steg. Da er det ikke langt opp til en plass på landslaget, avslutter en tilfreds Roger Finjord.