BULs J16-lag kjempet tappert og holdt Stabæk til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse da lagene møttes i NM-semifinale på Coop-banen lørdag ettermiddag. Nervene var i helspenn hos hjemmelagets spillere da kampen skulle avgjøres, og med bare én nettkjenning på fire forsøk var det Stabæk-spillerne som kunne juble for finaleplass. De møter vinnerne av oppgjøret mellom Lørenskog og Molde i Telenor Arena om en drøy måned.

Se bildeserie fra oppgjøret her.

– Det var selvsagt surt å tape på denne måten, men jeg synes vi skal være stolt over det vi har prestert denne sesongen. Vi hadde et av Norges beste lag i kne en stund. Det skal vi ta med oss videre. Vi er tredjebeste klubb i landet akkurat nå. Det er slett ikke verst, sa en småskuffet kaptein Oda Lillegård til A-sporten etter kampen.

UTLIKNET: Scoringen til Therese Vollan Kristensen sørget for ekstraomganger. Foto: Karl Eirik Steffensen

J16-laget til toppserieklubben Stabæk tok kommandoen fra start og tok oppskriftsmessig ledelsen ganske tidlig i kampen. Gjestene var best før pause, uten at de skapte de helt store sjansene. BUL-jentene virket preget av stundens alvor. Med 500 tilskuere på tribunen var det vanskelig å slippe seg løs.

Men etter hvilen løftet BUL seg voldsomt, og en periode var det fullstendig enveiskjøring mot Stabæk-målet. Hjemmelaget produserte flere store målsjanser, men ballen ville ikke inn. Stabæk-keeper Frida Bergmann Thomas, som også vokter målet for Norges U17-landslag, vartet opp med flere kjemperedninger.

Fire minutter før full tid lyktes endelig BUL-jentene. De slo knallhardt til på en kontring der Runa Lillegård var arkitekten. Hun sendte avgårde en perfekt pasning til Therese Vollan Kristensen, som iskaldt satte ballen til side for Stabæks solide sisteskanse. Dermed sto det 1-1 på resultattavla i Bossekop.

Kampen gikk til ekstraomganger, der Runa Lillegård var utrolig nær scoring i oppgjørets siste minutter. Men mål ble det ikke, og semifinalen i norgesmesterskapet for J16 måtte avgjøres på straffespark.

Her var det mye nerver inne i bildet, og det var kun innbytter Johanne Holsbø som klarte å overliste Frida Bergmann Thomas. BUL-keeper Ulrikke Rye Josefsen holdt håpet oppe med en strafferedning. Hun var borti ytterligere to skudd, men begge gikk inn. Tre bomskudd i straffekonken ble for mye, og Stabæk-jentene jublet som gale for finaleplass.

– Dette betydde enormt mye for oss. Drømmen har hele tiden vært å spille finale i Telenor Arena, og nå får vi sjansen til det. Det var deilig å se det siste skuddet gå i mål. Følelsen kan knapt beskrives, sa en superhappy Camilla Linberg til A-sporten.

GRATULERTE STABÆK: Therese Vollan Kristensen ønsket Stabæk-jentene lykke til i finalen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Også hun er U17-landslagsspiller for Norge. Hun skapte en del trøbbel for BUL-forsvaret og hadde målgivende pasning på Stabæk-scoringen i 1. omgang. Linberg hadde bare positive ting å si om den tøffe motstanderen fra Bossekop.

– BUL skal ha skryt for mange ting. Det var en fantastisk fin ramme rundt kampen, og tilskuerne var fair mot oss. Det setter vi pris på. Men også laget har all grunn til å være stolt av det de presterte foran egne supportere. Vi møtte et kjempegodt lag og måtte virkelig jobbe for denne seieren. All ære til BUL-spillerne for det, fastslo Linberg.

Les mer om dramaet på Coop-banen i mandagens pdf- og papirutgave.