Alta kommune går nå inn i hytteproblematikken i Høyvika.

Det var tidligere i juli at Altaposten fortalte om hytta i Høyvika som er plassert langt unna tomtefestet. Hytteeier Lillianne Røsberg har tidligere meddelt at hun og hennes tidligere samboer fikk beskjed av grunneier Betania til å bygge langs tomtelinja, men dette benekter stiftelsen.

Stopper nabo

Nå skal Alta kommune inn i saken, ettersom feilplasseringen har fått konsekvenser for nabotomta til Røsberg. Fredrik Svendsen får nemlig ikke gå i gang med sine byggeplaner ettersom Røsbergs hytte ligger altfor nært.

– Skal det endres plassering av en hytte, må det fremmes søknad om dette. Nå må vi gå i dialog med både ansvarlig søkerforetak, hytteeier, nabo og grunneier for å se hvilken løsning vi kan komme frem til, sier virksomhetsleder for oppmåling og byggesak, Trond-Inge Heitmann til Altaposten.

– Byggerens ansvar

Heitmann er nylig kommet fra ferie og kjenner ikke detaljene i saken, men forteller at når noen tar seg til rette og går utenom reguleringsplanen, har Alta kommune mulighet for å gå ut med gebyrer.

– I ytterste konsekvens kan det bli riving og flytting av eksisterende hytte, men det skal litt til før vi gjør slike grep, presiserer han.

Det ble gitt brukstillatelse av hytta i Høyvika i mai 2007. Da påpekte ikke ansvarlig søker at hytta var plassert 50 meter unna tomtefestet.

– I utgangspunktet er det de som bygger hytta som må vite hvor de skal bygge, påminner Heitmann.