Det var i forbindelse med områdereguleringsplanen for Bukta at Boreal gjorde Alta kommune oppmerksom med sine planer ved å sende inn skisser av mulige bygg.

Eiendomsutvikler i Boreal bekrefter at selskapet nå vurderer å flytte sin virksomhet ut av Alta sentrum.

– Nå er vi inne i en sonderingsfase der vi ser på hvor den beste beliggenheten for oss ville vært og hvem som har tomter tilgjengelig, sier Bjørg Wigestrand på Boreals hovedkontor til Altaposten.

Like ved Altagård

Ifølge Wigestrand har selskapet sett på flere tomter i Alta, og tomta foran flyplassen og til venstre for Altagård, er høyaktuell

Per i dag ligger Relacoms tidligere lokaler, garasjer, lagerhall, kabeltromler, kjøretøy og mye skrot på den en kvadratkilometer store eiendommen som eies av Avinor.

Ifølge Boreals skisser ser det ut til at bygningene som ligger nærmest Altaveien vil bestå og at bussdepotet vil bli plassert bak disse.

Boreal har skissert opp to forskjellige bygningsalternativer, hvor det største depotet, på 3.357 kvadratmeter, inkluderer kontor og verksted til Nordic last og buss.

Attraktiv sentrumstomt

Altaposten erfarer at Boreal ikke har tenkt å gi slipp på kremtomta de besitter i Alta sentrum og har planer om å ta i bruk tomta på måter som gir mer mynt i kassa enn dagens bussterminal gjør.

Wigestrand bekrefter at Boreal ikke har noen umiddelbare planer om å kvitte seg med tomta.

– Vi ligger godt plassert der vi er i Alta sentrum i dag. Reguleringsplanen sier at tomta er regulert til bolig, forretning og kontorer, og det er derfor vi sonderer andre muligheter. Plasseringen i Bukta er da mest optimal for oss ved en flytting, bemerker Wigestrand.

Boreal er svært tilbakeholden med ytterligere opplysninger vedrørende flytteplanene og har ikke noe tidsperspektiv på videre fremdriftsplan.

– Er dere i dialog med eierne om å overta tomta i Bukta?

– Det vil jeg ikke kommentere.