«Kokkejævel» Asbjørn Sandøy opplever stadig merkelige ting på sin arbeidsplass, Amfi. Det er særlig heisen som oppfører seg merkelig. Ekstra spesielt ble det på søndag, ettersom han var helt sikker på at han var helt alene på senteret.

– Jeg trykket på knappen til 4. etasje, og akkurat før døra skal til å gå igjen, så åpnes den, som om en hånd som stikkes imellom for å holde den åpen. Jeg er ikke særlig redd for sånne ting, men når man vet man er helt alene, er det jo litt ekkelt, innrømmer Sandøy.

Usynlige gjester

Det er ikke første gang han opplever det, han har nesten mistet tellingen på hvor mange ganger han føler det har vært «usynlige gjester» med i heisen.

– Utover det har jeg egentlig ikke merket noe spesielt. Det er bare i heisen de merkelige opplevelsene skjer for meg, forklarer Sandøy.

Men det er ikke bare «kokkejævelen» som opplever merkelige ting. Ansatte forteller om brusmaskiner som skrur seg på om natta, mange vil ikke ta heisen alene, og ekstrahjelper kvier seg for å gå ned på lageret om kvelden. Det har vært mye snakk blant de ansatte om at de kanskje har med seg noen fra «den andre siden».

USYNLIG HÅND: Søndag opplevde Asbjørn Sandøy at noen tilsynelatende stanset heisen like før avgang. – Dette har skjedd utallige ganger, forklarer «Kokkejævelen».

På et morgenmøte for et par år siden, ble de som var tilstede vitne til et gitter i en butikk som plutselig begynte å røre på seg.

– Ikke teknisk forklaring

Driftsmedarbeider Frithjof Olsen ved Amfi forteller at han har undersøkt heisene etter at Sandøy tok kontakt med han angående de merkelige opplevelsene, uten å finne noe feil.

– Det skjer jo at vi har feil på heisene, men da står de. Da er det feil. I dette tilfellet undersøkte jeg dem, uten at jeg klarte å finne noe galt. Jeg har selv aldri opplevd noe merkelig, men jeg har hørt mange andre som har gjort det, forklarer Olsen.

INGEN FORKLARING: Driftsmedarbeider Frithjof Olsen har undersøkte heisene, uten å finne feil.

Han har hørt om både gitter som åpner seg og andre spesielle hendelser.

– Det er ikke utelukkende tekniske forklaringer på disse hendelsene. Det skjer på merkelig vis, medgir Olsen.

Strømmen forsvant

Den merkeligste opplevelsen Olsen har hørt om, var før utbyggingen av senteret, hvor strømmen forsvant uten at det var noe feil.

– De fikk rett og slett ikke åpnet senteret på grunn av dette, forteller Olsen.

Selv har han gått alene på kveldstid, uten å ha merkelige og ubehagelige opplevelser.

– Jeg har ikke tenkt noe særlig på det, mens andre har opplevd mye. Det er vanskelig å si hva årsaken til det som oppstår kan være, men det er klart, det er mye mellom himmel og jord, konstaterer driftsmedarbeideren.