– Å være alene på jobb når noen trekker kniv er selvsagt en fæl opplevelse. Men etter forholdene går det bra med den ansatte, forteller daglig leder ved kiosken, Irene Wik Thomassen.

Trakk kniv

Det var rundt klokken 19 fredag kveld at fire personer var innblandet i en episode på Narvesen. Tre østeuropeere og den mistenkte, som er norsk, var innblandet i forholdet. Nordmannen skal ha trukket kniv, men ble raskt lagt i bakken av østeuropeerne – og politiet ble varslet.

– Jeg hadde påskeferie og var på fjellet da det skjedde. Men da jeg fikk telefon om hendelsen, kontaktet jeg andre ansatte som dro til kiosken for å støtte vedkommende som hadde vært vitne til hendelsen, sier Wik Thomassen.

Blir ivaretatt

Den kvinnelige ansatte har vært på jobb etter hendelsen, men da har de vært to stykker på jobb.

– Den ansatte har også fått støtte fra Reitan-gruppen, som har egne ansatte som tilbyr samtaler og hjelp etter traumatiske episoder, forteller Wik Thomassen.

Ofte er man alene på vakt på kiosken, men Wik Thomassen sier at de i de fleste tilfeller føler seg trygge på jobb.

– Så å si samtlige som er innom kiosken er jo vennlige, hyggelige kunder. Det er heldigvis veldig sjelden vi opplever ubehagelige ting på jobb, slår hun fast.

Ransaket boligen

Ved hjelp av kioskens overvåkningsbilder ble knivdesparadoen fort identifisert. Han ble pågrepet i leiligheten sin fredag kveld, og under ransakelse fant politiet det som sannsynligvis er den aktuelle kniven.

– Mannen, som er en kjenning av politiet, har nektet å avgi forklaring. Vi har derfor ikke fått hans versjon av saken, sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen.

Vedkommende ble dimittert samme kveld og politiet har jobbet med å sikre spor.

– Vi har både overvåkningsbilder og gode vitneobservasjoner, så vi har god oversikt over hva som skjedde inne på kiosken, sier Mikalsen.

Politiet har snakket med de tre østeuropeerne, men ifølge Mikalsen er de ikke formelt avhørt.

– Det vil skje i løpet av uka. Så foreløpig vet vi hva som skjedde, men ikke hva som var foranledningen til hendelsen, sier etterforskningslederen.