Forrige helg mistet Christoffer Kleven livet i en tragisk skredulykke i Kviby.

Politiet konkluderer med at 21-åringen selv utløste raset som tok hans liv.

– Vi har ikke gjennomført formelle avhør av de andre i følget, men årsakssammenhengen er klar. Han har kjørt opp fjellsiden og selv utløst raset under klatring med scooter. Han var alene i området, sier lensmann Øyvind Lorentzen til Altaposten.

– Skremmende

Denne helga var ulykken tydeligvis glemt, ettersom ungdom igjen var i gang med farlig kjøring på samme sted i Kviby.

– Vi har fått melding om at folk har holdt på med såkalt klatring nå i helga i Kviby. Det er skremmende at en så tragisk ulykke ikke har hatt større innvirkning på folks respekt og fornuft, sier lensmann Øyvind Lorentzen til Altaposten.

Det er folk i Kviby som har meldt fra om slik kjøring denne helga.

– Folk er naturlig nok preget etter å ha opplevd dette tett på. Når man da ser slik kjøring kun én uke etterpå, er det klart at det gjør at man reagerer, fastholder Lorentzen.

Internt i politiet har man snakket om at man håper folk lærer noe av den tragiske hendelsen hvor Kleven mistet livet.

– Det er leit å se at folk tydeligvis har glemt det allerede. Har man ikke større respekt for naturkreftene enn at man viser samme atferd kun dager etter noe slikt skjer, ja da spør jeg meg hva som skal skje for at folk lærer, sier en oppgitt lensmann.

Null effekt med holdningskampanjer

Han peker på at holdningskampanjer tydeligvis har null effekt på enkelte.

– Her må andre innbyggere gripe inn og si at dette aksepterer vi ikke. De som gjør dette utsetter ikke bare seg selv, men også andre for fare. Det er folk som må opp og hente dem i skredområdene når det går galt, sier lensmannen.

OPPGITT: Lensmann Øyvind Lorentzen Foto: Tom Skoglund