Detvil betyr at dagens døgnplasser i Lakselv foreslås flyttet til Karasjok innen 2016.

– Vi hadde mistanke, men det kom likevel som et sjokk, sier de ansatte på SANKS Lakselv til Finnmark Dagblad.

I Lakselv har Finnmarkssykehuset i dag akutt-team for pasienter innenpsykisk helsevern. Det tilbudet foreslås også flyttet til Karasjok.

Finnmarkssykehusetskal omorganisere Klinikk psykisk helsevern og rus. For å gi et bedrebehandlingstilbud foreslår Finnmarkssykehuset færre og størrefagmiljø i Finnmark. Direktør i Finnmarkssykehuset, Torbjørn Aas informerte tirsdag de ansatte i Lakselv og Karasjok om sin anbefaling, heter det i en pressemelding.

Begrunner avgjørelsen med pasientenes beste

Aas anbefaling om å samle døgntilbudet i psykisk helsevern og rus i Karasjok ogAlta, begrunnes med at det vil gi det beste tilbudet til pasientene iFinnmark.

–Det vil også gi det beste grunnlaget for et godt fagmiljø og framtidigrekruttering, og ivareta vår rolle som utdannings- ogforskningsinstitusjon, skrives det videre.

– Min innstilling samsvarer med flere faggruppers utredning. Det jeghar vektlagt, er dagens sterke fagmiljø, rekruttering, kompetanse,forskningsmiljø og evne til å utdanne våre egne spesialister, sierAas.

Idesember ble en rekke endringer vedtatt i styret i Finnmarkssykehuset, men spørsmålet omhvor man i framtiden vil ha de beste forutsetningene for å ha et godtbehandlingstilbud, ble utsatt.

20. mars skal derimot styret beslutte hvor demener det er best å samle fagmiljøene.

– Vi setter pasienten i sentrum. Vi samler fagmiljøene for å gi bedrekvalitet på pasientbehandlingen, avslutter Aas.