Breidablikk barnehage i Alta fikk prisen for sitt prosjekt «En smak av Finnmark», som dreier seg om høsting av mat samt tilberedning og smaking av den samme maten fra lokal natur i Finnmark.

Prosjektet er et samarbeid mellom barnehagen og UiT Norges arktiske universitet. Prisen er på 7.000 kroner, som skal gå til naturfaglig utstyr, skriver senteret i en pressmelding. Og juryen begrunner prisen til Breidablikk barnehage slik:

«Dette er et vokseninitiert prosjekt med utgangspunkt i et ønske om å jobbe med innhøsting, studier og tilbereding av mat fra den lokale naturen. Et svært godt prosjekt om mat», heter det. r

Naturfagsenteret deler hvert år ut to priser til barnehager. Prosjektene som kommer i betraktning skal stimulere til utforskning av naturfaglige emner, de skal bidra til å fremme en bærekraftig utvikling og de skal ta vare på barns naturlige nysgjerrighet og undring over ulike forhold i naturen. De prosjektene som blir bedømt legger vekt på biologi, kjemi, fysikk, astronomi eller geologi i barnehagen.

For å få en slik pris må barnehagene dokumentere enten spontan og utforskende lek i naturfaglige situasjoner, eller de må få barna til å delta i et planlagt og systematisk prosjekt ledet av de voksne i barnehagen og som sikrer at ungene medvirker til resultatene, går det fram på forskerfrø.no.