Jan-Eirik Jensen er på reise, men har fått flere telefoner fra frustrerte sambygdninger etter at veien, som blir brukt mens Øksfjordtunnelen er stengt på grunn av arbeid, også ble stengt i går kveld.

Ringte Statens Vegvesen– Det er en skandale, rett og slett en skam, tordner Jensen.Han ringte selv til Statens Vegvesen i går for å få de til å kjøre følgebil gjennom tunnelen slik at bussen fra Alta kom seg gjennom tidsnok til å rekke ferga som sto og ventet. Men innen Statens Vegvesen ble klare med følgebilen, hadde bussen allerede snudd.– Jeg har selv familie som skulle til Øksfjord i går. Og selv om dette er frustrerende for alle, kan man jo bare tenke seg hva de følte de som måtte ta bussen tilbake til Alta, sier ordføreren, som nå er lei av å vente.

Ferdig til advent?– Tunnelen skulle være ferdig allerde i fjor. Så skulle den stå ferdig i vår og nå sier de til advent. Vel, hvilken advent? Neste års? spør Jensen.Nå krever ordføreren at noen tar ansvar.– Fylkeskommunen, med fylkesråden i spissen, må ta tak i dette og det nå. Hvorfor er det akseptabelt at arbeidet tar så lang tid? Det er noen få mennesker som jobber i tunnelen, det sier seg selv at det da ikke går fort. Jag de vekk derfra og få tak i folk som kan arbeide døgnet rundt, krever ordføreren, som også har snakket med Hasvik-ordfører Eva D. Husby det siste døgnet.

Lover oppvask– Hun er like frustrert som alle oss andre. For dette påvirker ikke bare oss i Øksfjord. Det var mange som skulle hjem til Hasvik og områdene rundt i går som bare måtte bli med bussen tilbake til Alta, forteller Jensen, som varsler en skikkelig oppvask på mandag.– Nå må vi få på det rene hvem som har ansvaret for at det har blitt så galt som det har blitt. For slik som dette kan vi ikke ha det lenger, mener Loppa-ordføreren.