– Dette er kjempeartig, alle vi som bor i Maze ønsker at bygda skal vokse og når det nå er født en baby, så er dette en stor begivenhet, sier Tore Turi fra bygdelaget som frontet banremat og bleiekampanjen sammen med Ove Hætta i mai.

Fikk en datter

Ove's varesenter i Maze lovde i slutten av mai at første baby som fødes i Maze får ett års gratis bleier og barnemat.

«Hei, nå har bygda Maze fått den første babyen etter at lokalbutikken Ove's varesenter annonserte premien bestående av ett års gratis bleieforbruk og babymat. De heldige foreldrene er et nyetablert par, Mickel Iver Sara (29) og Karen Maret Sara (30), som fikk en nydelig datter søndag 13. oktober 2013 på Hammerfest sykehus.», skriver glade sambygdinger til Altaposten.

De som bor i Maze ønsker at bygda skal leve og i vår fortalte Ove Hætta at han ikke hadde solgt barnemat på tre-fire år.

– Folketallet bare faller. I sin tid bodde det 450 mennesker i Maze, nå er tallet nede i rundt 200. Noe må gjøres og sammen med bygdelaget har vi bestemt oss for en aksjon for å snu trenden. Vi må få folk tilbake, slik at ikke bygda dør ut, sa Ove og  fleipet med at han skulle fjerne kondomene fra butikkkutsalget.

Positiv trend

Tore Turi forteller at bygda føler de er inne i en positiv trend. Ordføreren har kjøpt hus i Maze som settes i stand, flere bygger nye hus og Tore mener bygda har litt medvind.

– Vi synes det er en positiv trend. Nå har Ove satset millioner på butikken sin og har etablert kortautomat for bensinsalget og så skal han sponse den nye babyen med bleier og barnemat. Den satsingen Ove har gjort står det stor respekt av og det føles som om bygda har litt medvind for tida, sier Turi.

Nå setter Turi sin lit til at turistprosjektet som er planlagt i Maze kommer i gang og at det blir noen flere arbeidsplasser i bygda.

– Det er også mange som pendler til Kautokeino eller Alta for å jobbe så jeg tror Maze vil oppleve vekst, sier regnskapsmannen Tore Turi.