Johnny Paulsen landet Norges største rugg tirsdag morgen i Altaelva.

Laksen ble veid til over 26 kilo og skal enten stoppes ut eller avstøpes.

Kremdøgn i Mikkeli

Det var på et kudøgn i Saarikoski at giganten bar fast, det vi si døgnene som blir trukket ut blant interessentene i Altaelva.

– Jeg har aldri sett en større laks enn dette, sier Ole Henrik Nilsen fra Elvestrand til Mediehuset Altaposten. Han var innehaver av døgnet, med både norske og utenlandske gjester.

Prøvetur på morran

– Jeg sendte ut Johnny mellom klokken fem og seks på morrakvisten for å sjekke forholdene. Da ble det full fart og stor stemning. Alle spratt opp av senga. Det tok ikke mer enn 15-20 minutter før laksen var temmet, sier Nilsen, som kunne konstatere at det var en fersking med lus på sporen.

Paulsen fra Apanes har erfaring fra elva, men har hatt litt mindre tid til aktiviteten enn tidligere. Nå spørs det om ikke den store opplevelsen gir mersmak.

Før kongefølget

VG skrev nylig at landets største laksefangst hittil er på 22 kilo. Den blir slått grundig av fangsten til Paulsen, som altså ble landet på Mikkeli-døgnet før kongefølget.

– Vi møtte dem på veien ned fra vårt døgn, opplyser Nilsen, etter den fantastiske opplevelsen. Etter at storlaksen var fanget, så de ikke poenget med å fiske mer.

– Vi orket ikke å presse mer. Så stor båt har vi ikke, fleiper Ole Henrik. De fikk også en fin laks på 12,5 kilo, men den minnet mest om en grills sammenlignet med årets topplaks.